مسٔولان شفاخانهی صحت طفل اندراگاندی در کابل، میگویند که در یک سال گذشته، هزار و ۱۲۵ کودک بیمار به سوءتغذیه، به این شفاخانه آورده شده و از میان، ۸۰ کودک جان داده است.
حسیبا یوسفی، مسئول بخش سوءتغذیهی این شفاخانه، امروز (شنبه، ۳۰ ثور) به سلاموطندار، گفت که در سه ماه نخست سال روان نیز، ۳۰۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه به این شفاخانه آورده شده و نُه تن شان در اثر این بیماری جان داده اند.
خالصه، باشندهی کاپیسا که کودکش را برای درمان به شفاخانهی صحت طفل اندراگاندی آورده، میگوید که به دلیل ناداری، کودکش به سوءتغذیه مبتلا شده است. او، میگوید: «همزمان دو کودک خانه ما پیدا شده؛ یکی آن صحتمند است و دیگرش به دلیل ناداری، به بیماری سوءتغذیه مبتلا شده است.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
شماری از پزشکان، ناداری، رعایتنشدن مراقبتهای بهداشتی از سوی خانوادهها و واکسیننکردن کودکان را، مهمترین عاملهای ابتلای آنها به سوءتغذیه در افغانستان عنوان میکنند.
عارف حسنزی، پزشک در شفاخانهی صحت طفل اندراگاندی، میگوید: «مادران باید به کودکان خود تا ششماهگی شیر بدهند و هنگامی که کودکان شان بیمار میشوند، واکسینهای آن بیماری را تطبیق کنند و به نزدیکترین شفاخانهی شان نزد پزشک مراجعه کنند.»
پنجشنبهی هفتهی گذشته، صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، گفته بود که در سال روان میلادی، دو میلیون و ۳۰۰ هزار کودک در افغانستان از بیماری سوءتغذیه رنج خواهند برد و از این میان، ۸۷۵ هزار تن شان به درمان فوری نیاز خواهند داشت.
این در حالی است که زمینهی درمان بیماری سوءتغذیه برای همه کودکان، در ولایتهای شان مهیا نیست و خانوادههای شان، ناچار اند آنها را برای درمان به پایتخت بیاورند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
دوران، باشندهی ننگرهار که کودکش در شفاخانهی صحت طفل اندراگاندی بستری است، میگوید: «ما از امارت اسلامی میخواهیم که زمینهی درمان بیماری سوءتغذیه را در شفاخانههای ولایتی ما مساعد کند.»
نداشتن آگاهی خانوادهها و گسترش ناداری در سالهای پسین، باعث شد که رقم ابتلا به سوءتغذیه در کودکان، افزایش یافته و زندگی شماری از آنها را با خطر مرگ روبهرو کند.