مسئولان نهاد پشتیبان رسانههای آزاد افغانستان یا نی حکومت را به پیدا کردن دید بدی نسبت به رسانه و آزادی بیان متهم میکند.
مسئولان این نهاد میگویند، در کنار اینکه داعش و طالب دشمن آزادی بیان هستند اگر حکومت در راستای دسترسی به اطلاعات و مصؤنیت خبرنگاران اقدام نکند، احتمال دارد که حکومت نیز دشمن آزادی بیان تلقی شود.
این نهاد امروز (سهشنبه، ۲۰ عقرب/آبان) در یک نشست خبری یافتههای بررسی وضعیت دسترسی به اطلاعات و افزایش خشونت علیه خبرنگاران در کشور را همهگانی کرد.
عبدالمجیب خلوتگر، رئیس اجرایی نی با نگرانی میگوید، هنوزهم دسترسی به اطلاعات مشکل اساسی فراراه فعالیت رسانهها است و بررسیهای این نهاد نشان میدهد که نگاه حکومت نسبت به رسانه و آزادی بیان تغییر کرده است.
او میگوید، هرچند گروه داعش و طالبان دشمن آزادی بیان و رسانهها به شمار میروند، اگر حکومت در زمینۀ دسترسی به اطلاعات و مصونیت خبرنگاران اقدامات اجرایی را روی دست نگیرد، امکان اینکه دولت نیز دشمن آزادی بیان تلقی شود وجود دارد.
حکومت تاکنون در این باره ابراز نظری نکرده است.
او میگوید، هر چند تعداد خشونت در برابر خبرنگاران کم شده است، اما این خشونتها عمیق شدهاند.
نهاد پشتیبان رسانههای آزاد افغانستان همچنان میگوید، هر چند آمار خشونت علیه خبرنگاران کاهش را نشان میدهد، اما خشونت فزیکی که شامل لتوکوب خبرنگاران میشود افزایش یافته که این امر روند اطلاع رسانی را با چالش روبهرو کرده است.
مسئولان این نهاد میگویند، نهادهای مرتبط به روند صلح در قدم نخست و پس از آن ریاستجمهوری و وزارتهای مالیه و اقتصاد اطلاعات را به گونۀ درست در اختیار خبرنگاران قرار نمیدهند.
نهاد پشتیبان رسانههای آزاد افغانستان میگوید، شیوع ویروس کرونا بر فعالیت رسانهها نیز اثرهای منفی گذاشته و در جریان سال جاری ۲۰۰ رسانه بسته شده است.
پیش از این کمیتۀ مصونیت خبرنگاران گفته بود که حکومت با گذاشتن موانع بر سر راه خبرنگاران، روند اطلاعرسانی از گفتوگوهای بینالافغانی در دوحه را مختل کرده است.
این نهاد در اعلامیهیی نوشته بود که دسترسی به اطلاعات، حقوق اساسی شهروندان است و حکومت باید بدون تبعیض و با در نظرداشت قانون، زمینۀ دسترسی به اطلاعات را به خبرنگاران فراهم کند.