کمیته‌ی بین‌المللی صلیب سرخ، به تازگی گزارش داده که آمار ابتلا به بیماری فلج مغزی در میان کودکان در کابل، ۵۰ درصد افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۱ یک هزار و ۱۲۵ مورد ابتلا به بیماری فلج مغزی در میان کودکان از سوی کمیته‌ی بین‌المللی صلیب سرخ در کابل ثبت شده بود؛ در حالی که این رقم در ۲۰۲۲ به یک هزار و ۶۷۳ مورد افزایش یافته است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

نجم‌الدین هلال، مدیر عمومی بازتوان‌بخشی معلولیت کمیته‌ی بین‌المللی ‌صلیب سرخ، به سلام‌وطندار می‌گوید: «روزانه در مجموع ۲۰۰ تا ۳۰۰ بیماری که پیش ما می‌آید، یک قسمت زیادش از این بیماری است. در حدود ۲۰ تا ۳۰ بیمار را ما برای تداوی می‌گیریم. بعضی وقت‌ها این بیماری بسیار شدید است و بعضی وقت‌ها علایمش حفیف است.»

در همین حال، مریم، مادری که یکی از فرزندانش به بیماری فلج مغزی مبتلا است، می‌گوید که او ۱۴ سال پیش هنگامی که به دنیا آمد، به این بیماری مبتلا بوده است؛ پسری که این ۱۴ سال را با کمک مادرش، می‌خورد و می‌نوشد و به تنهایی، توان مراقبت از خود را ندارد.

پزشکان، نرسیدن اکسیژن کافی به کودک و شماری از بیماری‌های دیگر را در افزایش ابتلا به فلج مغزی در کودکان، مؤثر عنوان می‌کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

نصیراحمد کریمی، متخصص بخش کودکان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «در وقت ولادت اگر اکسیژن مورد نیاز به طفل نرسد و هم‌چنان اگر طفل در رحم مادر تحت فشار قرار داشته باشد، سبب می‌شود که این طفل در آینده به فلج مغزی مبتلا شود.»

ناداری، آگاهی‌نداشتن از دستورهای بهداشتی و آزمایش‌نشدن مادران هنگام بارداری و درنظرگرفته‌نشدن دستورهای بهداشتی هنگام زایمان، مهم‌ترین عامل‌های ابتلای کودکان به فلج مغزی عنوان شده اند.

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: