مسئولان شرکت برق‌رسانی افغانستان (برشنا)، در برنامه‌ای در کابل، می‌گویند که ایجاد اصلاحات در شبکه‌ی ملی برق افغانستان و عملی‌شدن شماری از پروژه‌های تولید برق سبب شده که میزان توزیع برق به شهروندان افزایش یابد.

عبدالباری عمر، رییس عمومی اجرایی شرکت برشنا، می‌گوید که این شرکت برای افزایش تولید برق از منابع داخلی یک پروژه‌ی ۵۰۵مگاواتی را طراحی کرده است. او می‌افزاید: «در زمستان سال گذشته در سراسر کشور ۱۰۵۳ مگاوات برق تولیدی و وارداتی داشتیم؛ امسال ۱۲۹۸ میگاوات برق داریم که حدود ۲۴۶ میگاوات برق نسبت به زمستان سال گذشته افزایش یافته است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

صفی‌الله احمدزی، رییس عملیاتی شرکت برشنا، می‌گوید که توافق‌نامه‌ی ۲۰۶ پروژه‌ی تولید برق به ارزش ۳.۵ میلیارد دالر امضا شده و کار آن در آینده‌ی نزدیک آغاز می‌شود. «پروژه غزنی- کندهار یکی از این پروژه‌ها است که کارش جریان دارد؛ دو سب‌استیشن دیگر هم قرارداد‌هایش تکمیل شده و کارش آغاز خواهد شد؛ با تکمیل آن زابل، کندهار و هلمند، از شبکه‌ی ملی، برق دریافت می‌کنند.»

مسئولان برشنا، می‌افزایند که افغانستان در سال روان ۲۲۷ میلیون دالر برای خرید برق به کشورهای همسایه و بیش از ۲۸ میلیون دالر دیگر به شرکت‌های تولید برق در داخل پرداخته است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

میرویس عطایی، معاون تجارتی شرکت برشنا، می‌گوید: «زورمندان اکنون ۵۰۰ میلیون افغانی از این شرکت بدهکار اند که بیش‌تر آنان پول خود را تحویل نکرده؛ پرونده‌های آنان به محاکم فرستاده شده و منتطر هدایت استیم.»

کم‌بود برق و دست‌‌رسی‌نداشتن به برق همه‌وقت از چالش‌های همیشگی افغانستان است؛ چیزی که پیشبرد زندگی روزمره را برای شهروندان دشوار کرده است. افغانستان نزدیک به ۸۰ درصد برق مورد نیازش را از ایران، ترکمنستان، تاجیکستان و اوزبیکستان، تهیه می‌کند و تنها ۳۸ درصد شهروندان آن به برق دست‌رسی دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: