باشندگان ولسوالی‌های ارگو و درایم بدخشان از خرابی جاده‌ی «ریزکان» شکایت دارند؛ جاده‌ای که این دو ولسوالی را به مرکز ولایت وصل می‌کند و یکی از مسیرهای مهم رفت‌وآمد و انتقال کالا به‌ شمار می‌رود.

به گفته‌ی باشندگان محل، خرابی این جاده سبب افزایش کرایه‌ها، کندی رفت‌وآمد و دشواری دست‌رسی بیماران به خدمات بهداشتی شده است.

حمیدالله، یکی از باشندگان ولسوالی ارگوی بدخشان، می‌گوید سال‌هاست جاده‌ی ریزکان تخریب شده و تا اکنون توجهی به بازسازی آن صورت نگرفته است.

به گفته‌ی او، به دلیل خرابی جاده و بارش برف و باران باشندگان این ولسوالی با مشکل روبه‌رو اند و گاهی بیماران در زمان مناسب به مرکزهای صحی رسیده نمی‌توانند. «در کوتل ریزکان بیش‌تر بیماران را از دست‌ دادیم. زنان باردار در مسیر راه طفل شان را از دست داده اند. در گذشته سرک کمی بهتر بود و کرایه‌ی موتر از ولسوالی تا مرکز ۱۰۰ افغانی بود. با زیادشدن خرابی سرک، کرایه‌ی موتر هم زیاده و حالا باید ۲۰۰ افغانی پرداخت کنیم.»

گل‌محمد، باشنده‌ی ولسوالی درایم بدخشان، می‌گوید که به دلیل خرابی جاده نتوانسته بیمارش را در زمان مناسب به مرکز ولایت برساند و وضعیتش وخیم‌تر شده است.

او، تأکید می‌کند که این وضعیت رفت‌وآمد مردم، دست‌رسی به مرکزهای صحی و انتقال بیماران عاجل را با مشکل روبه‌رو کرده و ترمیم فوری جاده‌ی ریزکان ضروری است. «مشکلات سرک ما به خصوص در زمستان دوچند شده است. راه‌ها گل‌ولای می‌شود. مریض ما به مرکز ولایت به وقت رسیده نمی‌تواند. کرایه‌ی راه هم دوچند شده است. در زمستان مردم از یک طرف نادار و ناچار استند و از طرف دیگر کسی که مریض می‌شود، کرایه موتر را ندارند که تا مرکز ولایت مریض خود را انتقال دهند.»

رانندگان در حال ترمیم موتر شان در جاده‌ی ریزکان

در همین حال، جاوید، یکی از رانندگان مسیر ولسوالی ارگو–فیض‌آباد، می‌گوید که جاده‌ی ریزکان در این اواخر به‌ شدت تخریب شده و این وضعیت زیان‌های جدی به رانندگان وارد کرده است.

به گفته‌ی او، خرابی‌ این جاده باعث شده موترش تقریباً همه‌روزه دچار مشکل فنی شود و هزینه‌های ترمیم افزایش یابد. «هر روز موتر چپه می‌شود، هر روز مردم این جا شهید می‌شوند. موترم عوارض پیدا می‌کند، بسیار وضعیت سرک خراب است. بارها شده که شب‌ها در همین سرک ریزکان ماندم.»

در همین حال جمال‌الدین حق‌جو، معاون والی بدخشان، می‌گوید که پروژه‌ی بازسازی جاده‌ی ریزکان منظور شده و کار عملی آن به زودی آغاز خواهد شد. «سرک ارگو تا درایم خیلی خراب است. ما هم از نزدیک مشاهده کردیم و خوش‌بختانه پنچ پروژه‌ی مهم فعلا در بدخشان منظور شده است که یکی از این پروژه‌ها اسفالت سرک ارگو تا درایم است که ۴۲ کیلومتر می‌باشد.»

پیش از این نیز، مقام‌های محلی بارها وعده‌ی بازسازی جاده ریزکان را داده‌ اند، اما این وعده‌ها تا اکنون عملی نشده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: