عبدالقاسم فردوسی، ورزشکار رشتهی مشتزنی/بوکس و شماری دیگر از ورزشکاران که در میان گروهی از معتادان به مصرف مواد مخدر در کنار دریای هریرود در شهر فیروزکوه، مرکز غور رفته اند، میگویند که از دو هفته به این سو کارزار آگاهیدهی را به هدف ترک اعتیاد، ضررهای مواد مخدر و روآوردن معتادان به ورزش، برای معتادان به مصرف مواد مخدر راهاندازی کرده اند.
آنها، با راهاندازی این کارزار، همچنان از افراد معتاد به مصرف مواد مخدر میخواهند که برای ترک مواد مخدر به شفاخانهی ۲۰ بستر درمان معتادان مواد مخدر غور مراجعه کنند تا در آینده زندگی آبرومندی داشته باشند.
عبدالقاسم فردوسی، میگوید: «ما این کمپاین/کارزار را به خاطر همین معتادین به راه انداختهایم که مواد مخدر خداینکرده بیشتر از این جوانان ما را به این مشکل دچار نکند و این یک مشکل بسیار خطرناک است که هم بار دوش جامعه میشوند و هم بار دوش خانواده و همه میشوند. از دولت و از کسانی که دست باز دارند، تقاضا میکنیم که معتادان را کمک و همکاری کنند و زمینه را به آنها مساعد بکنند تا اینها از این مشکل رهایی یابند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
فردوسی، میافزاید که آنان تلاش دارند تا افراد معتاد به مصرف مواد مخدر را برای درمان به شفاخانههای ترک اعتیاد معرفی کنند تا صحتیاب شوند و دوباره به عنوان فرد سالم در جامعه و آغوش خانوادههای شان برگردند.
از سویی هم، شماری از افراد معتاد به مصرف مواد مخدر که نیمی از عمر شان را در دودکردن مواد مخدر گذشتانده اند، علت اعتیاد شان را فقر و بیکاری و مهاجرت به ایران، عنوان میکنند و میگویند که استفاده از مواد مخدر آنان را از جامعه و همنشینی با خانواده دور کرده است.
مولاداد، یک تن از افراد معتاد به مصرف مواد مخدر در غور، میگوید: «خداوند هیچ کسی را در این راه نبرد؛ جوانان و نوجوانان که فعلاً درس میخوانند و در ولایت غور هستند و صدای ما را میشنوند، کوشش بکنند که به جای یک دود سگرت یا دخانیات دیگر، به ورزش رو بیاورند. میبینید که بیچاره هستیم، بدبخت هستیم، از زن و بچه دوریم، از همه چیز دوریم.»
عبدالحق، یک تن دیگر از افراد معتاد به مصرف مواد مخدر در غور، نیز میگوید: «داخل کوچه که میرویم، نگاه میکنند و میگویند که شاید ما به خاطر دزدی آمده باشیم؛ ما را سنگ میزنند، اذیت میکنند. خواست ما از جوانان این است که درس بخوانند، پند پدرومادر را گوش کنند، به این راه نروند. بدبختی را ما کشیدیم بس است.»
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
با این حال، پزشکان در شفاخانهی ۲۰ بستر درمان معتادان مواد مخدر غور، میگویند که این گونه کارزارهای آگاهیدهی، کمک میکند تا افراد معتاد به مصرف مواد مخدر تشویق به ترک اعتیاد شوند و برای درمان خود به مرکزهای درمانی مراجعه کنند.
محمدگل احمدی، یک تن از پزشکان در شفاخانهی ۲۰ بستر درمان معتادان مواد مخدر غور، میگوید: «از این کمپاین ما خیلی خوش هستیم که در این راستا کمپاین کنند و تمام مردم ما آگاهی حاصل کنند و بیایند خود را تداوی کنند. فعلا ًدر شفاخانهی ۲۰ بستر تداوی معتادین ولایت غور به تعداد ۱۵ تن موجود است و ما همیشه مریضها را تداوی میکنیم و آگاهی عامه برای مردم میدهیم.»
ورزشکاران و پزشکان در غور، همچنان میگویند که مصرف مواد مخدر افزون بر آسیبزدن به سیستم تنفسی، خرابی پوست، پوسیدهشدن دهن و دندانها، مشکلات روحی و روانی و زیانهای اجتماعی و اقتصادی را، نیز به افراد به وجود میآورد.