وزارت اطلاعات‌وفرهنگ، روز چهارشنبه، ۱ قوس، نشست و نمایش‌گاهی را در پیوند به شناخت آثار هنری اسلامی به مناسبت «روز جهانی هنر اسلامی»، در کابل برگزار کرد. مسئولان در این وزارت، می‌گویند که این نمایش‌گاه در راستای رشد هنر اسلامی و ترغیب هنرمندان، در کابل برگزار شده است.

عتیق‌الله عزیزی، معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات‌وفرهنگ، در این نمایش‌گاه می‌گوید که این وزارت برای بازسازی آثار هنری و آبده‌های تاریخی در کشور، تلاش می‌کند. او می‌افزاید: «وزارت اطلاعات‌وفرهنگ از هنر و هنرمندان پشتیبانی و برای حفظ آثار هنری و آبده‌های تاریخی در کشور، تلاش‌های بیش‌تر می‌کند.»

در همین حال، مسئولان در وزارت امور داخله، در این نمایش‌گاه می‌گویند که همه آثار هنری و آبده‌های تاریخی در کشور، به گونه‌ی بهتر نگه‌داری می‌شود. عبدالحق مختوم، معین پالیسی و استراتژی این وزارت، از تأمین امنیت آثار هنری و آبده‌های تاریخی در کشور اطمینان می‌دهد.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

معین پالیسی و استراتژی وزارت امور داخله، می‌گوید‌: «وزارت امور داخله از تأمین امنیت تمام آثار هنری و آبده‌های تاریخی در سراسر کشور، اطمینان می‌دهد و نیز همه نمایش‌گاه‌های فرهنگی که در سراسر کشور برگزار می‌شود را تأمین امنیت می‌کند.»

افزون بر این، شماری از هنرمندان که در این نمایش‌گاه اشتراک کرده اند، می‌گویند که حکومت سرپرست باید هنرمندان و آثار هنری را بیش‌تر پشتیبانی کند.

غلام‌حیدر صحاب، یکی از اشتراک‌کنندگان این نمایش‌گاه، می‌گوید که اگر هنر نقاشی در کشور پشتیبانی نشود، احتمال دارد تا چند سال دیگر این هنر از بین برود. او می‌‌افزاید: «اکنون هنر نقاشی در کشور وضعیت مناسبی ندارد و اگر حکومت سرپرست آن را حمایت نکند، تا چند سال دیگر این هنر از بین می‌رود و من به خاطر ترویج هنر نقاشی، رایگان تدریس می‌کنم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

رضا ابراهیمی، یکی دیگر از اشتراک‌کنندگان این نمایش‌گاه، نیز می‌گوید که علاقه‌مندی به تولید آثار هنری در کشور نسبت به گذشته کاهش یافته است. او می‌‌افزاید: «ما با زحمت بیش‌تر آثار هنری را خلق می‌کنیم و باید به قیمت دل‌خواه ما به فروش برسد؛ اما خلاف انتظار ما این آثار خلق‌شده را مردم می‌خواهند به بهای اندک خریداری کنند.»

گفتنی است که روز جهانی هنر اسلامی در چهلمین کنفرانس عمومی یونسکو در ۲۰۱۹ به منظور آگاهی از بیانات هنری گذشته و معاصر و سهم فرهنگ از طریق هنر در تمدن، به رسمیت شناخته شد. از این روز جهانی، همه‌ساله در ۱۸ نومبر با برگزاری برنامه‌های گوناگون، گرامی‌داشت می‌شود.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: