دانشگاه اسلامی بینالمللی افغان، امروز (سهشنبه، ۳۰ اسد) سمینار یکروزه را به هدف آگاهیدهی در بارهی بیماری «امپاکس یا آبلهی میمون» و روشهای پیشگیری از آن برگزار کرد.
رفیعالله عطا، معاون علمی این دانشگاه، میگوید که نیاز است تا شهروندان در بارهی بیماری آبلهی میمون و روشهای مقابله با آن آشنایی پیدا کنند. او میافزاید: «هدف این برنامه این است که ما به مردم در بارهی بیماری آبلهی میمون آگاهی دهیم تا مردم آمادگی شان را داشته باشند؛ این بیماری همچون کرونا خطرناک نیست»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
شماری از استادان دانشگاه اسلامی بینالمللی افغان، میگویند که بیماری آبلهی میمون واگیر است و از طریق تماس، از یک فرد به فرد دیگر انتقال میکند. آنان، میافزایند که جاندردی، درد مفصلها و نفستنگی، از مهمترین نشانههای ابتلا به این بیماری است.
حبیبالرحمان مسعود، رییس دانشکدهی طب این دانشگاه، میگوید: «آبلهی میمون یک بیماری ویروسی است که از یک فرد به فرد دیگر انتقال میکند؛ در نخست این بیماری در شادی دیده شد و پس از آن به انسان انتقال یافت.»
غلامرحیم اواب، استاد در دانشگاه اسلامی بینالمللی افغان، از شهروندان میخواهد که برای پیشگیری از این بیماری توصیههای بهداشتی را رعایت کنند. به گفتهی او: «بلندبردن سیستم دفاعی بدن، خوردن غذایی صحی، مراعاتکردن نظافت، دریافت واکسین، خودداریکردن از برقراری ارتباط با انسانهایی که به بیماریها مبتلا اند و شستوشوی دستان با صابون از راههایی اند که میتواند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
همزمان با این، شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامه، میگوید که این وزارت برای پیشگیری از بیماری آبلهی میمون در افغانستان تلاش میکند. او میافزاید: «در بخش ارتقای ظرفیت و برنامههای آگاهیدهی کار خواهیم کرد و در سرحدات اسکرینینگ را فعال خواهیم کرد و تلاش ما این است که در نقاط صفری مانع گسترش این بیماری شویم.»
تا اکنون رویدادهای بیماری آبلهی میمون در پاکستان، سویدن و افریقا، ثبت شده است. سازمان جهانی بهداشت، شیوع بیماری آبلهی میمون را یک وضعیت اضطراری بهداشتی اعلام کرده و گفته که سویهی جدید این ویروس در حال گسترش است.