جو بایدن، رییس‌جمهور ایالات متحده‌ی امریکا، هشدار داد که عربستان سعودی به دلیل اعلام کاهش چشم‌گیر نفت ممکن است با پیامدهای آن روبه‌رو شود. او، قول داد که در گفت‌وگوی ماه آینده‌اش با کنگره موضوع روابط واشنگتن و ریاض را دوباره ارزیابی خواهد کرد.

رییس‌جمهور امریکا سه‌شنبه‌شب در مصاحبه‌اش با شبکه‌ی خبری سی‌ان‌ان گفت: «قصد ندارم در مورد آن‌چه در نظر دارم و آن‌چه در ذهنم است، وارد شوم؛ اما پیامدهایی وجود خواهد داشت. وقتی اعضای مجلس سنا و نمایندگان [پس از انتخابات میان دوره‌ای] برگشتند، حتماً پیامدهایی وجود خواهد داشت.»

اوپک پلس که توسط عربستان سعودی، بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی نفت در جهان رهبری می‌شود، با وجود فشارهای واشنگتن مبنی بر کاهش‌ندادن تولید نفت، هفته‌ی گذشته اعلام کرد که این سازمان تولید نفت خود را تا ۲ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد داد.

عربستان سعودی می‌گوید که این سازمان به دلیل شرایط بازار در بحبوحه‌ی ترس از رکود جهانی و حفظ قیمت‌ها این تصمیم را گرفته است. در حالی که کشور شاهی عربستان سعودی طرح‌های جاه‌طلبانه برای مدرن‌سازی این کشور محافظه‌کار دارد، اما این تصمیم خشم بایدن را برانگیخته است؛ زیرا اداره‌ی بایدن در حال آمادگی برای انتخابات میان دوره‌ای ماه آینده است و جهان با تورم فزاینده‌ی انرژی که از حمله‌ی روسیه بر اوکراین ناشی می‌شود، دست‌وپنجه نرم می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

بایدن در حالی قول می‌دهد که عربستان سعودی و دیگر تولیدکنندگان نفت را به دلیل تصمیم در مورد کاهش تولید نفت، تنبیه می‌کند که خودش خطر رکود عمیق اقتصادی در امریکا را کم‌اهمیت جلوه داد. در صورتی که صندوق بین‌المللی پول وضعیت اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۳ تیره‌ و تار پیش‌بینی کرده است.

بایدن، می‌گوید: «به نظرم رکودی اقتصادی‌ای در کار نخواهد بود، حتا اگر باشد خیلی اندک خواهد بود و تأثیرش خیلی نخواهد بود.» فشارهای دموکرات‌های کنگره بر بایدن برای اقدامات جدی‌تر علیه عربستان سعودی افزایش یافته است. برخی گفته اند که فروش تجهیزات نظامی به سعودی باید متوقف شود؛ در حالی که برخی دیگر برای هدف‌قراردادن سازمان‌های نفتی از استفاده از مقررات حمایت می‌کنند.

شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه‌ی عربستان سعودی با گفتن این که امریکا مهم‌ترین شریک امنیتی و استراتژیک سعودی است، تلاش کرد این شکاف را کم‌رنگ جلوه دهد. بایدن در مورد جنگ روسیه و اوکراین نیز به تفصیل صحبت کرد، به ویژه به افزایش بمباران شهرهای اوکراین در پاسخ به حمله بر پلی که جزیره‌ی کریمه را به روسیه وصل می‌کند.

بایدن، ولادیمیر پوتین را بازی‌گر منطقی‌ای خواند که اشتباه محاسباتی قابل توجهی کرده است و افزود که او باور ندارد که روسیه در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده کند. با این حال، هفته‌ی گذشته او گفت که می‌ترسد خطر «ارماگدون» از زمان بحران موشکی کیوبا در سال ۱۹۶۲ در بالاترین حد خود باشد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او گفت که در نشست «گروه ۲۰/G20» که ماه آینده در اندونیزیا برگزار خواهد شد، اشتیاقی برای دیدار با پوتین ندارد، اما افزود که اگر در مورد بریتنی گرینر، بسکت بالیست امریکایی زندانی در روسیه با او صحبت شود، ممکن است این دیدار اتفاق بیفتد.

در حالی که به برگزاری انتخابات میان دوره‌ای کنگره‌ی امریکا کم‌تر از یک ماه باقی مانده، بایدن در باره‌ی دست‌آوردهای داخلی خود نیز سخن گفت. محبوبیت پایین او برای دموکرات‌ها در رقابت‌های سخت سنا و مجلس نمایندگان به یک مشکل مبدل شده است.

بایدن می‌گوید: «به چیزهایی که انجام داده‌ام، نگاه کنید. در تاریخ اخیر از من به عنوان رییس‌جمهوری نام برده خواهد شد که در دو سال اول این قدر کار کرده است. این شوخی نیست.»

بایدن در مورد توانایی‌اش برای انتخاب دور دوم برای کاخ سفید با پرسش‌های فزاینده‌ای روبه‌رو است. با این حال، او گفت: «باور دارم می‌توانم دونالد ترامپ را دوباره شکست بدهم.»

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: