پروژه‌ی رشد زعفران (طلای سرخ) عضوی افغانستان، با هزینه‌ی یک میلیون و ۲۰۰ هزار دالر امریکایی از سوی نهاد «دست به دست»، امروز (یک‌شنبه، ۱ اسد)، با برگزاری کارگاهی/ورکشاپی در هرات، آغاز شد و قرار است به مدت پنج سال تطبیق شود.

خالد ودان، مسئول نهاد «دست به دست»، به سلام‌وطندار می‌گوید که این پروژه را به هدف کمک برای دست‌یابی کشاورزان به درآمد بیش‌تر، بازاریابی بهتر برای شرکت‌های تولیدی، صادرات و افزایش کیفیت زعفران ارگانیک و تصدیق‌شده‌ی «ISO»، آغاز کرده اند.

او می‌افزاید: «پروژه‌ی رشد و تولید زعفران با هزینه‌ی ۱.۲ میلیون دالر امریکایی، از سوی دنمارک تمویل و به مدت پنج سال تطبیق می‌شود. ما فعلاً توسط شرکت‌های تولیدی با دهقانان کار می‌کنیم.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هرات، می‌گویند که از کشاورزان به ویژه در زمینه‌ی تولید زعفران، به گونه‌ی همه‌جانبه پشتیبانی می‌کنند.

بصیراحمد طبیب، آمر امور زراعتی ریاست زراعت هرات، می‌گوید که به دلیل نبود نمایش‌گاه و بازاریابی برای زعفران در بیرون از افغانستان، بهای آن کاهش یافته است.

او می‌افزاید: «مارکت برای هر محصول زراعتی یک اولویت است و وضعیت فعلی بازار زعفران در هرات، مانند سال گذشته است؛ ولی اگر بازاریابی در بیرون از کشور صورت بگیرد، قیمتش در مارکت افزایش پیدا می‌کند.»

شماری از تولیدکنندگان زعفران در هرات، از کم‌رنگ‌بودن بازار فروش زعفران در این ولایت، نگران اند.

عبدالرزاق پشتون‌زرغونی، تولیدکننده‌ی زعفران در ولسوالی پشتون‌زرغون هرات، می‌گوید که باشندگان، علاقه‌ی زیادی به کاشت زعفران به گونه‌ی عصری، دارند؛ اما کاهش بهای زعفران و پیاز آن، سبب شده آن‌ها نتوانند زعفران زیادی بکارند.

او می‌افزاید: «پس از شیوع ویروس کرونا و تحولات سیاسی در افغانستان، ارتباطات با شرکت‌های خارجی در قسمت انتقال پول و صادرات به بیرون از افغانستان کم‌رنگ شده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

جلیل‌احمد کریمی، کشاورز در هرات، می‌گوید که سال گذشته، تولید زعفران افزایش چشم‌گیری داشته؛ اما بهای پیاز آن کاهش یافته است.

او می‌افزاید: «به عنوان یک تولیدکننده‌، تلاش می‌کنم که زعفران افغانستان را از نگاه کیفیت و هم به لحاظ کمیت بلند ببریم تا با زعفران دیگر کشورها رقابت کنیم.»

سال گذشته، نزدیک به ۲۱ تُن زعفران از هفت هزار و ۸۵۰ هکتار زمین کشاورزی در هرات تولید شده؛ اما به دلیل نبود صادرات، بهای آن کاهش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: