در ادامهی بازداشت، لتوکوب و اخراج مهاجران افغان از ایران و پاکستان، شماری از مهاجران افغان در این دو کشور، میگویند که در روزهای پسین فشارها در برابر مهاجران افزایش یافته و آنان هر روز با ترس بازداشتشدن و اخراج، زندگی میکنند.
زبیر، مهاجر افغان در ایران، میگوید که با ۱۸ دوستش در یک کارخانه به گونهی پنهانی و با دستمزد اندک کار میکند. او میافزاید: «پول کم میدهند و اگر جنجال کنیم، هیچ نمیدهند، اگر شکایت کنیم به پلیس معرفی و اخراج میشویم؛ رخصتی نمیدهند و اگر بیمار شویم به داروخانه نمیگذارند؛ خیلی دل ما از این ظلم به تنگ آمده است؛ مثل برده از ما کار میکشند.»
هادی غفاری، مهاجر افغان در پاکستان نیز با شکایت از افزایش فشارها بر مهاجران افغان در آن کشور، میگوید که مهاجران افغان در پاکستان نباید قربانی مسائل سیاسی میان دو کشور شوند. او میافزاید: «این روزها سختیها دوبرابر شده است؛ مهاجران افغان نمیتوانند به شهر بروند یا چیزی از بازار بخرند، سازمان ملل هم پروندههای شان را به بسیار کندی پیش میبرد.»
در سوی دیگر، وزارت امور مهاجران و عودتکنندگان، میگوید که در یک ماه پسین نزدیک به ۱۱۵ هزار شهروند افغانستان از ایران و پاکستان بازگشته است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در سوی دیگر، شماری از بازگشتکنندگان از ایران و پاکستان با شکایت از نبود فرصتهای شغلی در افغانستان و دشواربودن زندگی شان، میگویند که حکومت سرپرست باید به آنان زمینهی کار را فراهم کند.
جمعهگل که به تازگی از پاکستان بازگشته است، میگوید که پس از بازگشت از پاکستان نگران تأمینکردن نیازهای اساسی زندگیاش است. او میافزاید: «این جا مشکلات اقتصادی زیاد است و کار نیست؛ در خانهی اجارهای زندگی میکنیم؛ از حکومت خواست ما این است که سرپناه برای ما بدهد و یک فرصت کاری را برای ما ایجاد کند.»
غلامحضرت که دو ماه پیش از ایران بازگشته است نیز، میگوید: «سرگرم کار بودم که مرا گرفت و اخراج کرد؛ کار ساده انجام میدادم؛ حالا که این جا آمدهام هیچ کاری نتوانستم برایم پیدا کنم؛ شبوروز همین رقم میگذرد و کاری نیست که انجام دهم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
همزمان با این، شبکهی خبری الجزیره گزارش داده که در ماه جاری خورشیدی پاکستان دور دوم اخراج مهاجران افغان از این کشور را آغاز کرده است. الجزیره افزوده که قرار است در مرحلهی دوم اخراج، نزدیک به ۸۰۰ هزار شهروند افغانستان که مدرک قانونی ندارند، از پاکستان اخراج شود.
پاکستان در مرحلهی نخست اخراج مهاجران، نزدیک به ۶۰۰ هزار شهروند افغانستان را که مدرک قانونی نداشتند، از آن کشور اخراج کرد.