مسئولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان، میگویند که هیئتی از سکتور خصوصی اوزبیکستان به سرپرستی رییس اتاق تجارت و صنایع این کشور با مقامهای این اتاق دیدار کرده است.
خانجان الکوزی، عضو هیئت مدیرهی اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان، میگوید که مسئولان این اتاق با هیئت اوزبیکستان در بارهی تقویت سرمایهگذاری مشترک در سکتورهای کشاورزی، صحت، مشکلات ترانزیتی و فراهمسازی سهولتهای تجاری میان افغانستان و ازوبیکستان گفتوگو کرده اند. او میافزاید: «آنها علاقهمند استند که سرمایهگذاریهای مشترک صورت بگیرد و صحبتها جریان دارد؛ امیدوارم که نتیجهاش خوب باشد و به ویژه در بخش مشکلات ترانزیتی و از لحاظ امکانات تجاری که موجود استند، تعهدهایی صورت گرفته که باید این مشکلات حل شود.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
مسئولان وزارت تجارت و صنعت امارت اسلامی، میگویند که در ۲۰۲۴ افغانستان و اوزبیکستان ۶۴۳ میلیون دالر دادوستد بازرگانی داشته است.
آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت، میگوید که قالین، نوشابههای غیرالکلی، شیرینبویه، هینگ، زیرهی سبز، ظرفهای آهنی و تخم گونههای سبزی کالاهای صادراتی افغانستان و تیل پترول، گاز طبیعی، کود کیمیایی، مواد خام کارخانههای صنعتی، سمنت سیاه و تخم مرغ، مهمترین کالاهای وارداتی از اوزبیکستان بوده است. «از این میان ۵۶ میلیون دالر صادرات و ۵۸۷ میلیون دالر را واردات تشکیل میدهد؛ قالین، نوشابههای غیرالکلی، شیرینبوبه، هنگ، زیرهی سبز، ظرف های آهنی، از مهمترین کالاهای صادراتی افغانستان بوده است.»
شماری از اگاه مسائل اقتصادی، میگویند که چین و روسیه در تلاش است که از دهلیز تجاری اوزبیکستان نفوذ خود را در افغانستان گسترش دهند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
تاجمحمد تلاش، آگاه مسائل اقتصادی، میگوید که دهلیز تجاری اوزبیکستان با افغانستان سبب انکشاف اقتصاد پایدار این کشور خواهد شد. او میافزاید: «چین و روسیه از این موردها بسیار حمایت میکند که از کانال اوزبیکستان وارد خاک افغانستان تعاملات اقتصادی بیشتر شود و بلاک غرب را در میدان اقتصادی پس از آن که تعرفه گمرکی ترمپ در تمام اروپا و آسیای میانه وضع شد این موارد تشدید شده براین اساس روابط نزدیک تر خواهد شد.»
اوزبیکستان، یکی از کشورهایی است که با امارت اسلامی در بخشهای مختلف روابط نزدیک دارد؛ اما تا اکنون این حکومت را به رسمیت نشناخته است.