یک چاه عمیق آب به هزینهی ۵۰۰ هزار افغانی برای حل مشکل کمآبی باشندگان منطقهی «چنداول» شهر کابل از سوی نهاد خیریهی «شهدا»، حفر شده است.
غلام صفری، رییس این نهاد، میگوید که با حفر این چاه عمیق، ۳۰۰ خانواده به آب آشامیدنی دسترسی مییابند. او، میافزاید: «یک حلقه چاه آب آشامیدنی مجهز با واترپمپ و سه ذخیرهی بزرگ آب را برای اهالی بالای کوه چنداول که به کمبود آب روبهرو بودند، حفر شده است. ظرفیت این چاه عمیق میتواند به ۵۰۰ خانواده از طرف صبح و به ۵۰۰ تن پس از چاشت آب تامین کند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این حال، شماری از باشندگان چنداول که با مشکل کمبود آب روبه.رو اند، میگویند که پس از ۱۰ روز به نلهای دولتی این منطقه آب میآید؛ اما به گفتهی آنها، این آب صحی و قابل استفاده نیست.
حمید، باشندهی این منطقه، میگوید که به دلیل استفادا و خوردن این آب، خود و اعضای خانوادهاش به بیماریهای مختلف مبتلا شده اند. او، میافزاید ناچار است که ۶۰۰ متر از خانهاش پایین برود تا آب آشامیدنی مورد نیاز خانوادهاش را تامین کند.
حمید، میگوید: «در گردوغبار است و قف دارد و غیر صحی است. ما مجبوریم از خانهی ما که در بالای کوه است ۶۰۰ متر پایین بیاییم تا از نلهای شفاخانهی ابن سینا و مساجد آب آشامیدنی برای خانوادهی خود تهیه کنیم.»
باشندگان منطقهی چنداول، از وزارت آب و انرژی میخواهند که به آنها آب آشامیدنی مورد نیاز شان را تأمین کند. نورآغا، دیگر باشندهی این منطقه، میگوید: «۱۰ بعد در نل های دولتی آب میاید و غیر صحی است و ما از وزارت آب و انرژی می خواهیم که برای مردم آب آشامیدنی صحی را تأمین کند.»
مسئولان در وزارت آب و انرژی، میگویند که اکنون ۳۰ درصد آب آشامیدنی از طریق شرکت دولتی آبرسانی و ۷۰ درصد دیگر از طریق شرکتهای خصوصی به باشندگان کابل تأمین میشود.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
عمار مموزی، رییس آبرسانی این وزارت، میگوید که بیشتر پایتختنشینان آب آشامیدنی مورد نیاز شان را میخرند. او، میافزاید: «در حال حاضر ۷۰ درصد باشندگان کابل آب میخرند و ۳۰ درصد از منابع آب زیرزمینی آب آشامیدنی خود را تامین میکنند. این وزارت در نظر دارد که با تطبیق برنامههای آبرسانی، آب کابل را تأمین کند.»
به گفتهی مسئولان وزارت آب و انرژی، برای دسترسی باشندگان کابل به آب آشامیدنی، کار روی پروژهی انتقال آب از بند شاهوعروس، رودخانهی پنجشیر و بند قرغه جریان دارد.