امارت اسلامی، از تعیین هیئتی برای بررسی گزارش‌هایی در باره‌ی تیراندازی مرزبانان ایران بر مهاجران افغان که از دو روز به این سو در رسانه‌ها دست‌به‌دست می‌شود، خبر می‌دهد. 

امارت اسلامی، اعلام کرده‌ که در تشکیل این هیئت که ریاست آن را محمدابراهیم صدر، معاون امور امنیتی وزارت امور داخله برعهده دارد، نمایندگانی از وزارت‌های دفاع، امور داخله، امور خارجه، سرحدات، اقوام و قبایل و ریاست عمومی استخبارات شامل اند.

امارت اسلامی، گفته‌ که پس از روشن‌شدن حقیقت رویداد، نسبت به آن تصمیم خواهد گرفت.

حمدالله فطرت، معاون سخن‌گوی امارت اسلامی، می‌گوید: «به این هیئت وظیفه داده‌ شده که در این باره دقیق تحقیق انجام داده و نتیجه‌ی آن را به مقام ریاست الوزرا شریک کند تا در باره‌ی تصمیم گرفته شود؛ این هیئت روز گذشته و امروز جدی کار کرده است و کوشش دارد تا هرچه زودتر قضیه را روشن و به اطلاع شهروندان برسانند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

مقام‌های ایران تا اکنون، تیراندازی نیروهای مرزی این کشور به سوی مهاجران افغان را رد کرده و آن را نادرست خوانده ‌است.

حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده‌ی ویژه ایران برای افغانستان و رضا شجاعی، فرمانده مرزبانی ایران، گزارش‌ها در باره‌ی تیرباران‌شدن مهاجران افغان توسط مرزبانان این کشور را رد کرده اند.

با این وضع، شماری از آگاهان با اشاره به پیشینه‌ی خشونت‌ها در برابر مهاجران افغان در ایران، تأکید دارند که ایران، بایستی بر اساس قوانین بین‌المللی در این راستا پاسخ‌گو باشد.

عبدالشکور دادرس، آگاه حقوق بین‌الملل، می‌گوید: «اگر شما دلیل‌هایی می‌داشتید، دادگاه تان در باره‌‌اش حکم صادر می‌کرد؛ متأسفانه بدون حکم دادگاه و قانون، دادگاه صحرایی کرده ‌اند؛ پس این جنایت از نظر قوانین بین‌المللی هیچ گونه عنصر دفاعی ندارد.»

این در حالی است که به دلیل چالش‌های اقتصادی در افغانستان و نرخ بالای بی‌کاری، ایران یکی از مقاصد مهاجرت برای شهروندان افغانستان است.

با این که این مهاجران ممکن است با خطر زخمی‌شدن و مرگ در راه رسیدن به ایران روبه‌رو شوند؛ اما با آن‌ هم این سفر را در پیش می‌گیرند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عبدالقادر و آرین، دو شهروند افغانستان که در حال حاضر در هرات به سر می‌برند و قصد مهاجرت به ایران را دارند، می‌گویند که مجبوریت‌های بی‌کاری و اقتصادی آن‌ها را به این انتخاب دشوار واداشته است.

عبدالقادر، می‌گوید: «به خاطر این که یک زندگی خوب‌تری داشته باشیم و پول پیدا کنم به همین خاطر می‌خواهم مهاجرت کنم.»

آرین نیز، می‌گوید: «بی‌کاری سبب شده است که من مجبور شوم تا مهاجرت کنم؛ می‌روم ایران یا پاکستان هر جایی بتوانم کار پیدا کنم.»

گزارش‌های مبنی بر تیراندازی مرزبانان ایران به مهاجران افغان، واکنش‌های چهره‌های سیاسی افغانستان و چهره‌های جهانی را به همراه داشته است. از این میان، ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان، تأکید کرده‌ که این رویداد بایستی به گونه‌ی شفاف بررسی شود.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: