مسئولان در ادارهی خط آهن افغانستان، میگویند که در نشست روز شنبه، ۱ میزان، میان هیئتهای اوزبیکستان، امارات متحدهی عربی و افغانستان، روی ساخت و توسعهی شبکهی ملی خط آهن افغانستان توافق شده و قرار است در آیندهی نزدیک هیئت فنی از امارات متحدهی عربی و اوزبیکستان، به هدف ساختن مکانیزم مشترک برای توسعهی خط آهن افغانستان، به کابل سفر کند.
عبدالسمیع درانی، سخنگوی این اداره، به سلاموطندار میگوید: «هیئت دو کشور برای ساخت خط آهن افغانستان دلچسبی شان را نشان دادند و خاطرنشان کردند که اینها در مقابل بازگشت سرمایهی مواد معدنی، میتوانند خط آهن را احداث کنند و توافق شد که هیئت سهجانبه تشکیل و روش و رویکرد این موضوع را تعقیب کنند.»
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
هیئتی از اوزبیکستان و امارات متحدهی عربی، روز شنبه، ۱ میزان، به کابل آمده و با سرپرستان وزارتهای معادن و پترولیم، ترانسپورت و هوانوردی ملکی و نیز ادارهی خط آهن افغانستان، در فرودگاه بینالمللی کابل دیدار و گفتوگو کرده است.
مسئولان در وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی، میگویند که در این دیدار در بارهی استخراج معادن، حملونقل، ترانزیت و اتصال آسیای جنوبی و مرکزی، گفتوگو شده است.
امامالدین احمدی، سخنگوی این وزارت، میگوید: «یک نشست مثبت بود که روی موضوعهای مهم از جمله در بارهی استخراج معادن، حملونقل، ترانزیت، اتصال آسیای جنوبی و مرکزی و توسعهی خط آهن صحبت شد و وعده برای همکاری صورت گرفت. این نشست ابتدایی بود و در آینده نیز این دیدارها ادامه خواهد یافت.»
این نشست سهجانبه در حالی انجام میشود که یک ماه پیش نیز، هیئتی بلندپایه از اوزبیکستان به کابل آمد و از بندر تورخم و شماری از بخشهای تجاری دیدن و بر همکارهای مشترک میان هر دو کشور تأکید کرد.
در همین حال، شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، میگویند که همکاری کشورهای منطقه در راستای ساخت و توسعهی خط آهن افغانستان، میتواند سبب رشد اقتصادی در کشور شود و روابط تجاری افغانستان با کشورهای دیگر را تقویت کند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
شاکر یعقوبی، آگاه مسائل اقتصادی، به سلاموطندار میگوید: «ایجاد خطوط آهن در بحث تقویت ترانزیت، از موارد کلیدی است. افغانستان از نظر ظرفیت داخلی و امکانات، اکنون ضعیف است. به همین خاطر، همکاری جدی و قاطع کشورها میتواند ما را به خطوط آهن وصل و بر کالاهای تجاری، بازارهای ویژهی تجارتی ایجاد کند.»
گفتوگو بر سر ساخت و توسعهی شبکهی ملی خط آهن افغانستان، در حالی انجام میشود که افغانستان از طریق چهار خط آهن حیرتان_مزارشریف، آقینه_اندخوی، تورغندی_هرات و خواف_هرات، به کشورهای دیگر کالا انتقال میدهد و سال گذشتهی خورشیدی چهار میلیارد و ۶۷۳ میلیون و ۹۲۹ متریک تُن کالا، از طریق سه مسیر خط آهن به کشورهای دیگر انتقال داده است.