دلیر جمعه، وزیر انرژی و منابع آب تاجیکستان، اعلام کرده که پروژه‌ی انتقال برق «کاسا-۱۰۰۰» تا دو سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

او، روز گذشته در یک نشست خبری در تاجیکستان گفته که پروژه‌ی کاسا- ۱۰۰۰ از بزرگ‌ترین پروژه‌های منطقه‌ است که با بهره‌برداری آن، این کشور، قرقیزستان، افغانستان و پاکستان با هم وصل می‌شود.

وزیر انرژی و منابع آب تاجیکستان، افزوده که کار عملی پروژه‌ی کاسا-۱۰۰۰ در این کشور و قیرقیزستان تکمیل شده و در افغانستان و پاکستان نیز ادامه دارد. «کار این پروژه در تاجیکستان و قرقیزستان به پایان رسیده است و پاکستان نیز با سرعت بالایی در حال تکمیل زیرساخت‌های خود است. انتظار می‌رود کار این پروژه در پاکستان تا نیمه‌ی نخست سال جاری به پایان برسد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

وزارت آب و انرژی امارت اسلامی اما می‌گوید که آمادگی‌های لازم برای آغاز کار عملی پروژه‌ی کاسا- ۱۰۰۰ در خاک افغانستان گرفته شده و در صورت تمویل این پروژه‌ از سوی بانک جهانی، کار آن آغاز خواهد شد.

قدرت‌الله عابد سخن‌گوی این وزارت، می‌گوید: «کاسا-۱۰۰۰ از پروژه‌های منطقه‌ای است و تا ۷۰ درصد کارهایش در خاک افغانستان پیش رفته است؛ ۹۵ درصد تجهیزاتش به محل نیز رسیده است؛ این که این پروژه را بانک جهانی تمویل می‌کند، در صورت تمویل، افغان‌ها برای آغاز کار این پروژه آماده است.»

کاسا- ۱۰۰۰، بزرگ‌ترین پروژه‌ی انتقال برق تاجیکستان و قرقیزستان از راه افغانستان به پاکستان است که با عملی‌شدن آن ۳۰۰ مگاوات برق به افغانستان اختصاص خواهد یافت.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی وزارت اقتصاد، می‌گوید که امارت اسلامی در تلاش تطبیق پروژه‌های زیربنایی در افغانستان است. او می‌افزاید: «با عملی‌شدن این پروژه فرصت‌های کاری برای هزاران تن فراهم می‌شود و سالانه درآمد بزرگی به دست افغانستان می‌رسد؛ امارت اسلامی در تلاش است با تطبیق پروژه‌های زیربنایی بزرگ، ثبات اقتصادی و فرصت‌های شغلی را ایجاد کند.»

قطب‌الدین یعقوبی، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که با عملی‌شدن پروژه‌ی کاسا-۱۰۰۰ نیازمندی‌ افغانستان به برق تا حدی حل خواهد شد. «افغانستان از این پروژه می‌تواند بیش‌ترین سود را ببرد؛ در کنار این، افغانستان از بی‌برقی نجات پیدا کرده و فرصت‎‌‌های شغلی ایجاد می‌شود؛ تحول در صنایع، انرژی و کارخانه‌های افغانستان ایجاد خواهد شد.»

بانک جهانی، پیش از این اعلام کرده بود که به درخواست سه کشور همسایه‌ی افغانستان، پیش‌گیری از خطر تبدیل‌شدن این پروژه به دارایی سرگردان و برای پشتیبانی از شهروندان افغانستان، کار عملی پروژه‌ی کاسا-۱۰۰۰ را از سر می‌گیرد.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: