دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا)، به تازگی در گزارشی گفته که مداخله‌های مسئولان حکومتی در افغانستان در روندهای کمک‌رسانی این نهاد افزایش یافته است.

در بخشی از گزارش آمده که ۱۶۴ مورد مداخله در روندهای کمک‌رسانی اوچا در نومبر امسال‌ ثبت شده که به تعلیق فعالیت ۷۲ پروژه‌‌ی این نهاد انجامیده و دو پروژه‌ی آن نیز به گونه‌ی کامل متوقف شده است.

به گفته‌ی اوچا، درخواست ارائه‌ی فهرست کارکنان و اطلاعات حساس، مداخله در روند استخدام و برخی محدودیت‌ها در فعالیت کارکنان زن این نهاد، از جمله موردهای مداخله‌های مسئولان در فعالیت‌های این نهاد بوده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

وزارت اقتصاد حکومت سرپرست اما این ادعای اوچا را رد می‌کند. عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی وزارت اقتصاد، می‌گوید که امارت اسلامی از فعالیت شفاف همه نهادهای امدادرسان پشتیبانی می‌کند.

حبیب، می‌افزاید: «از آغاز تا کنون، تمامی کمک‌های ملل متحد از سوی نهادهای مربوط به این سازمان، بدون مداخله‌ی امارت اسلامی، به شکل مستقیم از سوی انجوهای داخلی و خارجی صورت گرفته است. برای کاهش میزان فقر و رشد اقتصادی، تلاش داریم سهولت‌های لازم را به وجود بیاوریم و از فعالیت شفاف شان حمایت می‌کنیم. در کنار نظارت، از تطبیق پروژه‌های شان نیز حمایت می‌کنیم.»

به گفته‌ی سخن‌گوی وزارت اقتصاد، اکنون نزدیک به ۶۷۶ مؤسسه‌ی داخلی و ۱۷۵ مؤسسه‌ی بیرونی در هم‌آهنگی با این وزارت در بخش‌های مختلف در افغانستان فعالیت دارند.

با این حال، آگاهان مسائل اقتصادی، می‌گویند که در صورت مداخله‌ی نهادهای مسئول در روندهای کمک‌رسانی، ناداری در افغانستان گسترده خواهد شد و بودجه‌ی کشورها به نهادهای امدادرسان در افغانستان نیز کاهش خواهد یافت.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

قطب‌الدین یعقوبی، آگاه مسائل اقتصادی، در این باره می‌گوید: «این می‌تواند اثرات ناگوار روی کمک به نیازمندان داشته باشد؛ سبب عدم هم‌آهنگی بین سازمان‌های بین‌المللی و ادارات داخلی شده، کمک‌ها به نیازمندان درست نخواهد رسید و سبب بی‌میلی سازمان‌هایی که در بخش کمک‌رسانی کار می‌کنند، می‌شود.»

سیلاب سمندر، دیگر آگاه مسائل اقتصادی، نیز در این باره می‌گوید: «این مداخلات مسئولان منجر به کاهش بودجه‌ی این سازمان‌های جهانی شده و حتا کشورهای جهان حاضر به ارائه‌ی بودجه به این‌ها نخواهد شد و مردم روز‌به‌روز در مشکلات دیگر اقتصادی قرار می‌گیرند و از این چالش باید پیش‌گیری شود.»

دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد، افزوده است که افزایش مداخله‌ها در روندهای کمک‌رسانی، به کاهش کمک‌ها و افزایش نیازمندی در افغانستان خواهد انجامید. بر بنیاد آمار اوچا، امسال‌ بیش‌تر از ۲۳ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های انسان‌دوستانه نیاز دارند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: