تاپی، پروژهی اقتصادی مشترک میان ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند، نه تنها پروژهی بسیار مهم به افغانستان است؛ بل چشماندازی برای آیندهی انرژی به آسیای جنوبی شمرده میشود.
چند ماه شده که کار عملیسازی این پروژه پس از سالها انتظار در خاک افغانستان آغاز شده است و امارت اسلامی میگوید که هماکنون کار عملیسازی آن به شدت جریان دارد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، میگوید که عملیسازی این پروژه میتواند اهمیت مهم اقتصادی به افغانستان داشته باشد و برای همین، امارت اسلامی به گونهی جدی در تلاش عملیسازی این پروژه است. بر بنیاد معلومات سخنگوی امارت اسلامی، لولهکشی این پروژه تا دو سال آینده به افغانستان خواهد رسید.
مجاهد، میافزاید: « کار این پروژه در خاک افغانستان جریان دارد؛ گفته شده است که تا دو سال دیگر به هرات میرسد. تعداد زیادی از هموطنان ما مصروف کار اند؛ به هموطنان ما در بخشهای تخنیکی، امنیتی، کارهای عادی و دیگر بخشهایی که پروژه نیاز دارد، زمینهی کار فراهم شده است.»
مقامهای حکومت امارت اسلامی و ترکمنستان، در مراسمی ویژه در ۲۱ سنبلهی امسال، کار عملی پروژهی تاپی را در خاک افغانستان در حالی که نمایندگان پاکستان و هند غایب بودند، آغاز کردند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این حال، عبدالنصیر رشتیا، آگاه مسائل اقتصادی، رقابتهای کشورها با یکدیگر را از چالشهای مهم سد راه عملیسازی این پروژه و بهرهبرداری از آن میداند؛ اما تأکید میکند که عملیسازی آن در خاک افغانستان میتواند اعتبار کشور را برای سرمایهگذاری روی پروژههای بزرگ بالا ببرد.
پروژهی تاپی که به منظور انتقال گاز ترکمنستان به پاکستان و هند در حال عملیشدن است، شامل پروژههای حاشیهای دیگری چون فایبر نوری و شبکهی خط آهن نیز است.