مسئولان ریاست عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله،‌ می‌گویند که در سال گذشته‌ی خورشیدی چهار هزار و ۲۶۸ رویداد ترافیکی در افغانستان رخ داده که در نتیجه‌ی آن بیش از هزار و ۲۶۰ تن جان باخته و نزدیک به شش هزار تن زخم برداشته اند.

به گفته‌ی این ریاست، سه هزار و ۲۸۶ رویداد به دلیل مراعات‌نشدن قوانین ترافیکی، ۲۸۶ رویداد به دلیل تسلط‌نداشتن به رانندگی، ۱۰۷ رویداد به دلیل مشکلات فنی در وسایل، ۴۴۷ رویداد به دلیل مشکلات در جاده‌ها، ۱۱ رویداد به دلیل مشکلات در تأسیسات ترافیکی و ۱۷ رویداد به دلیل خرابی جاده‌ها، رخ داده است.

مسئولان در ریاست عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، می‌گویند که که برای کاهش رویداد‌های ترافیکی طرح مدیریت پنج شا‌ه‌راه را در کشور عملی خواهند کرد و موترهای راست‌فرمان را نیز، تغییر فرمان خواهند داد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

حسیب‌الله مختار، رییس عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، می‌گوید که شاه‌راه‌های کابل-تورخم، کابل-گردیز، کابل‌ـ هرات، کابل- فاریاب و کابل‌- بدخشان از شا‌ه‌راه‌هایی اند که این طرح در آن عملی خواهد شد. «در شاه‌راه‌ها ۱۰ موتر ترافیک توظیف شده که سرعت موتر‌های مسافر‌بری و باربری را کنترل کند و در تمام ولایت‌هایی که به شاه‌راه‌ها ختم می‌شود، پلیس ترافیک گماشته شده که از اسناد رانندگان و سرعت موترهای آن‌ها را کنترل کنند؛ توظیف ۶۰۸ پرسنل یک کندک در چهار شاه‌راه در نظر گرفته شده است.»

به گفته‌ی ریاست عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، از میان چهار هزار رویداد ترافیکی که در سال گذشته‌ رخ داده، در دو هزار و ۱۵۹ رویداد، یک یا هر دو موتر شامل رویداد، راست‌فرمان بوده است.

حسیب‌الله مختار، رییس عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، می‌گوید که اکنون بیش از ۷۰۰ هزار موتر راست‌فرمان در کشور فعالیت دارد که از این میان ۵۰۰ هزار آن ثبت و قانون‌مند شده است. به گفته‌ی مختار، این ریاست در نظر دارد توسط یک شرکت جدید موترهای راست‌فرمان را تغییر فرمان دهد. «قصد داریم موترهای راست‌فرمان را به دست افغانستان تبدیل کنیم و در این بخش با وزارت‌خانه‌های مربوط مانند مالیه گفت‌وگو جریان دارد و کابینه هم دخیل است؛ قسمی راه‌حل پیدا کنیم که ۱۰ هزار موتر‌ وارد افغانستان شود در خیابان تردد نکند و تغییر داده شود و به کشور های دیگر صادر شود.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

شماری از آگاهان مسایل ترافیکی، می‌گویند که برای کاهش رویداد های ترافیکی باید شرکت‌های ترانسپورتی معیاری و موترهای مسافربری و باربری در شاه‌راه‌ها با سیستم «جی‌پی‌اس» وصل شود.

عبدالصمد، کارشناس مسائل ترافیکی، می‌گوید که تصمیم ریاست عمومی پلیس ترافیک برای تغییر موترهای راست‌فرمان برخلاف معیار‌های پذیرفته‌شده‌ی بین‌المللی است و عملی‌سازی این طرح می‌تواند میزان رویدادهای ترافیکی را افزایش دهد. «اگر ما اشترینگش این وسایط را تغییر دهیم، آن‌ها کیفیتش را از دست می‌دهد؛ در ترانسپورت یک اصطلاح داریم که می‌گویند اشترینگش قفل شده و باعث رویداد‌های ترافیکی می شود؛ بسیار خطرناک است؛ باید واردات آن ممنوع شود.»

بر اساس آمار ارائه‌شده از سوی ریاست عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، در حال حاضر بیش از یک میلیون موتر در افغانستان فعالیت می‌کند که از این میان ۵۰۰ هزار آن راست‌فرمان ثبت و گشت‌وگذار آن‌ها قانون‌مند شده است

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: