شهرداری میمنه، مرکز فاریاب، از یک ماه به این سو در اقدامی از تخریب صدها دکان کهنه و غیرمعیاری و بازسازی آن برای نظم شهری در این ولایت، خبر داده است.
محبالله موفق، شهردار میمنه، میگوید شماری از دکانهایی که چندین دهه پیش ساخته و کهنه شده و بدون تسهیلات جدید شهری بودند، با درخواست مکرر مردم و با همآهنگی مالکان دکانها و مقام ولایت، تخریب و با نقشهی طرحشدهی شهرداری میمنه، دوباره ساخته میشود.
شهردار میمنه، در بارهی شمار دقیق دکانهایی که قرار است تخریب و دوباره ساخته شوند، چیزی نمیگوید؛ اما میافزاید که هماکنون جادهی «هرات» و جادهی «زرگری» در حال تخریب و بازسازی قرار دارد و جادههای دیگر نیز تخریب و بازسازی خواهند شد.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
محبالله موفق، میگوید: «دکانهایی که از ۸۰ تا ۱۰۰ سال قدمت داشتند، برعلاوهای که تخریب شده بودند، همهساله شاهد چپهشدن چندین دکان بودیم و بر اساس درخواست مکرر مردم و پیشنهاد شاروالی/شهرداری، به مالکان دکانها توصیه شد که دکانهای شان را تخریب و بازسازی کنند.»
در همین حال، مالکان شماری از این دکانها با استقبال از این اقدام شهرداری میمنه، میگویند که آنان توانایی اقتصادی برای بازسازی دکانهای شان را ندارند. آنان با ابراز نگرانی از وضعیت اقتصادی شان، از افزایش بهای مواد ساختمانی نیز در این روزها شکایت دارند و از شهرداری میمنه خواهان جلوگیری از احتکار فروشندگان مواد ساختمانی اند.
عبدالحلیم، یک تن از دکانداران در شهر میمنه، میگوید: «ما خوش هستیم که در شهر ما آبادی شود، اما قیمت مواد تعمیراتی بلند رفته است؛ به همین خاطر ما کمی ناراض هستیم. یک هزار خشت، ۳۸۰۰ افغانی بود، امروز صبح ۴۸۰۰ افغانی خریدم؛ قیمت آهن نیز به همین قسم بلند رفته است. باید نرخ مواد ساختمانی را کنترل میکردند نمیماندند که بلند برود.»
امینالله، یک تن دیگر از دکانداران در شهر میمنه، نیز میگوید: «بیشتر مردم نمیتوانند به این دکانها ۵۰۰ هزار یا یک میلیون افغانی خرج بکنند؛ وقتی که کار عمومی شد، مجبور شدند که از یک سو قرض گرفتند و جور کردند. واقعیت بیشتر توانایی ندارند که جور بکنند.»
با این حال، شماری از کرایهنشینان، میگویند که آنان توانایی هزینهی بازسازی دکانهای شان را ندارند و باید مالکان این دکانها، مسئولیت ساخت آن را به دوش بگیرند.
احمدشکیب، یک تن از کرایهنشینان، با ابراز نگرانی از نبود کاروبار و افزایش کرایهی دکانها، چنین میگوید: «از یک سو مالکان دکانها میگویند که کرایهنشینان باید دکانها را بسازند و سالانه در کرایه حساب کنند و از سویی هم، گفته میشود که کرایهی دکانها بلند میرود. از شاروالی میخواهیم که در این مورد توجه جدی داشته باشد تا کرایه بلند نرود.»
از سویی هم، شماری از کارگران در شهر میمنه از افزایش کاروبار ابراز خرسندی میکنند و از حکومت میخواهند که فرصتهای کاری دوامدار را به آنها مهیا کند تا دیگر به خاطر لقمهنانی به کشورهای همسایه مهاجر نشوند.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
احمد، یکی از کارگران در شهر میمنه، چنین میگوید: «اتفاقاً خیلی خوشحالیم که در شهر خود ما کار میکنیم تا کشور مان پیشرفت بکند. کمی برای کارگران کار فراهم میشود تا یک لقمه نان پیدا کنند. همین قسم زمینهی کار باید به ما فراهم شود تا کار کنیم و یک لقمه نان حلال به زن و بچهی خود ببریم.»
با این همه، باشندگان شهر میمنه، این اقدام شهرداری را تحسین میکنند و خواهان توجه بیشتر این اداره در بخش پاککاری جویچههای داخل شهر اند.
این در حالی است که پیش از این نیز، شهرداری میمنه در اقدامی، تمامی پیادهروها را از وجود دستفروشان به روی عابران باز کرده که مورد پشتیبانی باشندگان فاریاب قرار گرفته است.