به نظر میرسد افغانستان دیگر موضوع مهم مورد بحث رهبران جهان نیست. در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، رهبران قدرتهای بزرگ جهان به موضوعهای مهم افغانستان به ویژه نقض حقوق بشر در این کشور، نپرداختند.
جو بایدن، رییسجمهور ایالات متحدهی امریکا، در جریان سخنرانیاش در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با این که موضوع نقض حقوق بشر در افغانستان را مثال میزند؛ اما به عنوان رییسجمهور کشوری ابرقدرت هیچ اقدامی برای حل این معضل ندارد.
آقای بایدن در این سخنرانی، فقط از وضعیت حقوق بشری در سینکیانگ، برما، افغانستان و ایران، نگرانی کرد. «امروز در ۲۰۲۲ آزادیهای بنیادین در همه جای دنیای ما در خطر اند. سوءرفتارهای وحشتناک رژیم نظامی برما علیه فعالان دموکراسیخواه و اقلیتهای قومی و افزایش سرکوب زنان و دختران توسط امارت اسلامی در افغانستان.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این حال، رجب طیب اردوغان، رییسجمهور ترکیه، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد میگوید که امیدوار است امارت اسلامی در زمینهی تأمین حقوق بشر در افغانستان راه را برای تحولات امیدوارکننده باز کند. به گفتهی او، افغانستان نیم قرن درگیر نزاع و فقر بود و اکنون در حال عبور از این آزمون است.
او میافزاید: «اقداماتی که دولت موقت در کشور در راستای استقرار حقوق اولیهی بشری انجام میدهد، ممکن است راه را برای تحولات امیدوارکنندهای هموار کند. ترکیه در این روزهای دشوار حمایت از برادران افغان خود را ادامه خواهد داد.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
از سویی هم، امیر قطر در سخنرانیاش در مجمع عمومی سازمان ملل کتحد از امارت اسلامی و ایالات متحدهی امریکا میخواهد که به توافقنامهی دوحه پایبند باشند. تمیم بن احمد آل ثانی، امیر قطر، میافزاید که افغانستان نباید به میدان جنگ و پایگاه گروههای هراسافگن و افراطی تبدیل شود. امیر قطر تأکید میکند که مردم افغانستان باید به رفاه دایمی دست یابند.
هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حالی برگزار میشود که امسال هیچ نمایندهتی از افغانستان در آن شرکت نکرده است. نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد که پشتیبانی حکومت امارت اسلامی را با خود ندارد، قرار است در تاریخ ۲۶ سپتمبر در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کند.