اکنشیکا (مریم)، بانوی پولندیست که بهدعوت یک جوان غوری به دین اسلام روی آورد و با او ازدواج کرد. مریم امروز در یک محفل بزرگ در شهر فیروزکوه، مرکز ولایت غور با حضورداشت شماری از مسئولان ادارۀ محلی این ولایت، عالمان دین و دهها تن از باشندهگان غور کلمۀ شهادت را خواند و اسلام را پذیرفت.
مریم میگوید، پی برده است که اسلام تنها دین نیست؛ بلکه روش زندهگی بهتر است که در آن شفقت، مهربانی و همدیگرپذیری وجود دارد و دین اسلام برای همه مخلوقات احترام قایل است.
به گفتۀ مریم، او در گذشته هیچ آرامش روحی و روانی نداشت و از زمانی که به اسلام روی آورده و حجاب اسلامی پوشیده است، احساس امنیت و آرامش میکند.
محمدنادر، همسر مریم به سلاموطندار میگوید که او از طریق شبکههای اجتماعی این بانو را دعوت به دین اسلام کرده است و توانسته وسیلۀ هدایت این بانوی پولندی شود.
محمدنادر میگوید: «این افتخار تنها برای من نیست، اگر یک غیرمسلمان به اسلام روی میآورد؛ یعنی یک خوشی و یک دستاورد برای تمام مسلمانهاست، نهتنها برای من و بسیار خوش هستم که به توفیق الله مریم اسلام را پذیرفت. یعنی همهچیز از طرف خداوند بود و ما یک وسیله هستیم و من بسیار خوش هستم که وسیلهیی برای هدایت یک بندۀ خداوند شدم.»
مسلمانشدن این بانوی پولندی مورد استقبال مسئولان محلی، عالمان دین و باشندهگان غور قرار گرفته است. عبدالظاهر فیضزاده، والی غور میگوید: «شما شاهد هستید به اندازهیی که در اروپا، آمریکا و در دیگر ادیان خودکشی است، در دین اسلام نیست؛ چرا که آنها آگاه نیستند و آرامش درونی ندارند. امروز برای ما و شما خواهر ما اعتراف کرد که آرامش درونی از زمانی نصیبش شده که به دین اسلام ایمان آورده است. بنابر این میخواهم به تمام کسانی که هنوز به اسلام شک دارند، بگویم که دین اسلام دین آسایش است، دین اسلام دین آرامش است، دین اسلام دین صلح است، نه جنگ.»
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
از سویی هم، شماری از عالمان دین میگویند که اسلام دین برادریست و برای همه بشریت و خانوادهها ارزش و اهمیت بلندی داده است. مولوی شجاعالدین محمدی و مولوی وقار غوری، دو تن از عالمان دین در غور میگویند که درک دقیق از اسلام انسانها را به راه درست هدایت میکند.
مولوی شجاعالدین محمدی میگوید: «اگر محتوای اسلام را دقیق مطالعه بکنیم، پی میبریم که اسلام انسان را کامل میسازد. بنابر این، جای سعادت و خوشیست برای تمام مردم افغانستان بهویژه مردم غور که امروز شاهد بزرگداشت از محفل برگزاری خواهر محترمۀ ما که به اسلام مشرف شد، بودیم.»
مولوی وقار غوری نیز میگوید: «در واقع خوبیهایی که در اسلام است، اهمیتدادن برای بشریت، اهمیتدادن به کرامت انسانی، اهمیتدادن به اجتماع و اهمیتدادن به حقوق خانوادهها و حقوق والدین است.»
از مریم پرسیدم چهگونه در این شرایط که افغانستان در آتش جنگ میسوزد زندهگی مشترک را در گوشهیی از این کشور انتخاب کرده است؟ او جز اینکه سکوت ماند، چیزی دیگر نگفت. حالا با گذشت زمان فهمیده میشود که این بانو میتواند زندهگیاش را در افغانستان سپری کند یا خیر.