وزارت صحت امروز (یکشنبه، بیستوسوم قوس/آذر) در گزارشش اعلام کرده است که در بیستوچهار ساعت گذشته، ۱۱ مبتلا به کرونا در کشور جان باختهاند.
وزارت صحت گفته است که در همین مدت، یکهزار و ۶۵۵ بیمار مشکوک به کرونا آزمایش دادهاند که از این میان، نتیجۀ ۳۲۱ تن مثبت اعلام شده است.
در گزارش این وزارت آمده است که در شبانهروز گذشته، ۵۶ بیمار کرونا صحتیاب شدهاند.
آمار وزارت صحت نشان میدهد که از آغاز گسترش ویروس کرونا تاکنون، ۴۹ هزار و ۲۷۳ تن در سراسر کشور به این ویروس مبتلا شده و یکهزار و ۹۷۱ تن در پی ابتلا به آن جانهایشان را از دست دادهاند.
آمار مبتلایان در شبانهروز گذشته، نشاندهندۀ افزایش مبتلایان به کرونا در کشور است.
بر بنیاد آمار وزارت صحت، تا امروز ۱۶۹ هزار و ۴۱۳ تن در سراسر کشور آزمایش کرونا دادهاند.
همزمان با افزایش شمار قربانیان و مبتلایان موج دوم گسترش ویروس کرونا در کشور، وزارت صحت از بازبودن مکانهای مزدحم بهویژه در برخی تالارهای عروسی، هوتلها، حمامها، حوزهای آببازی، سالونهای فاتحهخوانی، نمازهای جماعت و باشگاههای ورزشی ابراز نگرانی میکند.
وزارت صحت هشدار میدهد، در صورت بازبودن مکانهای مزدحم، گسترش ویروس کرونا از موج نخست بیشتر خواهد شد.
این وزارت میگوید که هنوز هم بسیاری از مکانهای مزدحم در شهرهای افغانستان، بهویژه شهر کابل باز است و این موضوع خطر گسترش ویروس کرونا را بیشتر میکند.
معصومه جعفری، معاون سخنگوی وزارت صحت به سلاموطندار میگوید، همزمان با افزایش شمار قربانیان و مبتلایان کرونا در موج دوم، آنان در دو مرحله پیشنهادهایی به هیأت دولت مبنی به محدودکردن مکانهای مزدحم در شهرهای بزرگ کشور بهویژه شهر کابل، ارائه کردهاند.
به گفتۀ بانو جعفری، هرچند طرح محدودکردن مکانهای مزدحم از سوی هیأت دولت تأیید شده، اما هنوز هم این مکانها باز است و میتواند سبب گسترش ویروس کرونا در میان شهروندان شود.
معاون سخنگوی وزارت صحت تأکید میکند که شهرداریها مکلفاند از بازبودن مکانهای مزدحم در شهرها جلوگیری کنند.
هرات به عنوان «کانون گسترش ویروس کرونا»، که در موج دوم این ویروس در وضعیت بدی به سر میبرد، هنوز هم مکانهای مزدحم در آن باز است.
مسئولان صحی در هرات از بازبودن مکانهای مزدحم و رعایتنکردن توصیههای بهداشتی در این ولایت ابراز نگرانی میکنند و هشدار میدهند، اگر شهروندان توصیههای بهداشتی را رعایت نکنند و از رفتن به مکانهای مزدحم جلوگیری نشود، آمار مرگومیر ناشی از بیماری کووید ۱۹ از این هم بیشتر خواهد شد.
این در حالیست که در جهان نیز تاکنون بیش از ۷۲ میلیون و ۱۰۹ هزار تن به کرونا مبتلا شدهاند. از میان کل مبتلایان در جهان، بیش از یکمیلیون و ۶۱۱ هزار تن جانهایشان را از دست داده و بیش از ۵۰ میلیون و ۴۹۲ هزار تن دیگر درمان شدهاند.
آمریکا، هندوستان، برزیل و روسیه، به ترتیب بیشترین موارد ابتلا به کرونا در جهان را تاکنون ثبت کردهاند.