در ‌شبانه‌روز گذشته در نتیجۀ بارنده‌گی‌ها ولایت‌های میدان‌وردک، ننگرهار، لغمان، نورستان، پنجشیر، پروان، لوگر، کنر، غزنی، خوست، پکتیکا و پکتیا گواه جاری‌شدن سیلاب‌ها بودند.

مسئولان وزارت دولت در امور رسیده‌گی به حوادث با تأیید وقوع سیلاب‌ها در ۱۰ ولایت کشور، می‌گویند که تاکنون این وزارت مرگ ۱۳ تن و زخمی‌شدن ۲۰ تن در اثر این سیلاب‌ها را ثبت کرده است.

محمدنسیم حقانی، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیده‌گی به حوادث، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که امکان افزایش ارقام تلفات در مناطق سیل‌زده وجود دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «سیلاب‌های دو روز اخیر در ۱۰ ولایت کشور متأسفانه سبب جان‌باختن ۱۳ تن و زخمی‌شدن ۲۰  تن شده ‌است. میزان سیلاب‌ها خیلی زیاد بود و در این ۱۰ ولایت شمار زیادی از خانه‌ها و زمین‌های زراعتی هم تخریب شده ‌است.»

مسئولان محلی میدان‌وردک اما آمار تلفات در اثر سیلاب‌ها تنها در این ولایت را ۱۵ تن اعلام می‌کنند.

فیض‌الله جلالی، رئیس مبارزه با حوادث طبیعی میدان‌وردک، به سلام‌وطندار می‌گوید که در نتیجۀ جاری‌شدن سیلاب‌ها در ولسوالی جلریز این ولایت ۹ تن ناپدید و به همین ترتیب ۲ کودک در ولسوالی چک و ۴ کودک دیگر در ولسوالی نرخ این ولایت در سیلاب‌ها غرق شده‌اند.

او می‌افزاید که سیلاب‌ها در میدان‌وردک ده‌ها خانۀ مسکونی و هزاران جریب کشت‌زار و باغ‌ را نیز تخریب کرده است.

در همین حال، مسئولان محلی غزنی نیز می‌گویند که در نتیجۀ سیلاب‌ها یک مکتب و شماری از خانه‌های مسکونی تخریب شده‌ است.

فضل‌الدین عمر حقانی، رئیس مبارزه با حوادث طبیعی غزنی، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار از تخریب زمین‌های کشاورزی در نتیجۀ سیلاب‌های روز گذشته در این ولایت خبر می‌دهد.

او می‌گوید: «ناوقت روز گذشته جاری‌شدن سیلاب در مناطق ترگان، شاکی و ککرک ولسوالی جغتو زمین‌های زراعتی و کشت‌های فصلی مردم را تخریب کرده است.»

این در حالی‌ست که وقوع سیلاب‌ها سبب بسته‌شدن شاهراه کابل_جلال‌آباد و کابل_بامیان به‌روی ترافیک نیز شده‌ است.

مسئولان در ولایت‌هایی که در دو روز گذشته گواه سیلاب‌ها بوده‌اند، از زیان‌های هنگفت مالی و تخریب هزاران جریب زمین کشاورزی و خانه‌های مسکونی خبر می‌دهند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

باشنده‌گان مناطقی که از سیلاب‌های اخیر متضرر شده‌اند، تأکید دارند که نیازمند کمک هستند و در این راستا خواهان توجه حکومت و نهادهای کمک‌رسان‌اند.

ذبیح‌الله، باشندۀ غزنی که از سیلاب متضرر شده ‌است، به سلام‌وطندار می‌گوید: «سیلاب‌ها هیچ چیزی به مردم نمانده، تمام زحمات مردم و داروندارشان ‌را سیل با خود برده و به آنان هیچ چیز نمانده است.»

با این حال، روی‌دادهای طبیعی در کشور هم‌واره تلفات و زیان‌های مالی بسیاری به مردم وارد می‌کند، اما راهکار مؤثر برای کاهش زیان‌های این روی‌دادها تاکنون از سوی حکومت روی‌دست گرفته نشده ‌است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: