شماری از سینماگران در بلخ، میگویند که در بیش از دو سال گذشته، صنعت سینما در این ولایت، از رونق افتاده است. آنها، میافزایند که اگر حکومت سرپرست از آنها پشتیبانی کند، میتوانند در عرصهی صنعت سینما با جهان رقابت کنند.
شمسالله بشردوست، بازیگر فیلم در بلخ، میگوید: «اگر به اندازهای فکر ما به لحاظ وضعیت اقتصادی آرام باشد، و حکومت حمایت کند، ما میتوانیم با جهان رقابت کنیم؛ اما فکر سینماگران افغان آرام نیست.»
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
سینماگران در بلخ، با ابراز نگرانی از وضعیت بد سینما در افغانستان، میگویند که در بیش از دو سال گذشته، شمار زیادی از همقطاران شان از این صنعت دستکشیده اند.
جمشید جهانفر، دیگر بازیگر در این ولایت، میگوید: «من شاهد هستم که در کابل، بلخ، و دیگر ولایتها، سینماگران، دکانداری، خربزهفروشی و رانندگی میکنند. همین چهرهها باید بیایند در مسلک شان کار کنند.»
در همین حال، مسئولان در ریاست افغانفیلم بلخ، میگویند که در بیش از دو سال گذشته، از میان ۱۰۰ سینماگر که در این ولایت فعالیت داشتند، دستکم نیمی از آنها از این صنعت فاصله گرفته اند.
صادق سرمستزاده، مسئول افغانفیلم در بلخ، به سلاموطندار میگوید: «در سالهای گذشته، حدود ۱۰۰ تن در بخشهای هنری سینما و تیاتر در بلخ کار میکردند؛ اما اکنون تنها ۵۰ تن آنان حضور دارند.»
با این حال، مسئولان در ریاست اطلاعاتوفرهنگ بلخ، میگویند که برای پشتیبانی از سینماگران و فراهمکردن زمینهی رشد صنعت سینما در این ولایت، تلاش دارند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
عطامحمد ساهو، آمر اطلاعات این ریاست، میگوید: «هرچند ما بودجهی مشخص برای حمایت از فیلمها نداریم؛ اما از بازرگانان و افراد درخواست میکنیم که سینماگران را حمایت کنند. وزارت اطلاعاتوفرهنگ تلاش میکند با برنامههایی از سینماگران پشتیبانی کند.»
گفتنی است که در دو دههی گذشته، صنعت فیلمسازی در کشور رشد چشمگیری داشته؛ اما در بیش از دو سال گذشته، این صنعت با چالشهای بسیاری روبهرو شده است. به گفتهی سینماگران، مشکلات اقتصادی، نبود طرح مشخص برای تولید فیلم از سوی حکومت و پخشنشدن فیلمها و سریالهای تولیدشده در سینماها و رسانهها، از اساسیترین چالشها در برابر صنعت سینما در افغانستان است.