مسئولان در وزارت معادن و پترولیم، می‌گویند که هدایت‌الله بدری، سرپرست این وزارت در جریان سفرش به ترکمنستان، با مقام‌های این کشور چندین قرارداد اقتصادی را امضا کرده است.

همایون افغان، سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید که پروژه‌ی خط لوله‌ی برق ترکمنستان-افغانستان-پاکستان (تاپ) و ساخت تأسیسات لازم برای خط‌ آهن تورغندی-هرات از جمله‌ی این قراردادها بوده است.

او می‌افزاید: «در پایان این بازدیدها موافقت کشور میزبان پروژه‌ی تاپی بین دو کشور، موافقت‌نامه‌ی اجرای پروژه‌ی خط برق ۵۰۰ کیلوولت TOP و پلان عمل راه آهن هرات-سنوبر و راه آهن تورغندی مورد بررسی قرار گرفت و هم‌چنان قرارداد توسعه‌ای نیز امضا شد.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، با استقبال از امضای این قراردادها، می‌گویند که امارت اسلامی در سه سال گذشته، سیاست اقتصادمحور را در پیش گرفته است و این تلاش‌ها نیز در همین راستا صورت می‌گیرد.

تاج‌محمد تلاش، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که امضا و سپس اجرایی‌شدن این پروژه‌ها افزون بر ایجاد اعتماد منطقه‌ای برای سرمایه‌گذاری، سبب ایجاد زمینه‌های کاری، رشد اقتصادی و ویژگی ترانزیتی‌بودن افغانستان نیز می‌شود.

او می‌افزاید: «اهمیت این پروژه‌ها اول ایجاد اعتماد منطقه‌ای است. دوم، زمینه‌ی کار برای هزاران جوان مسلکی و غیرمسلکی مساعد می‌شود. سوم، ما در زون‌های متفاوت پارک‌های صنعتی را خواهد داشتیم. چهارم، زمینه‌ی تولید مساعد می‌شود. پنجم، زمینه‌ی صادرات مساعد می‌شود و ششم، نیازمندی‌های مردم و مارکت را تکمیل کرده می‌توانیم.»

شماری دیگر از آگاهان، می‌گویند که برای بهبود وضعیت کنونی افغانستان، باید روی معادن و توسعه‌ی زیربناها سرمایه‌گذاری شود.

محمدولی سنگر، دیگر آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که امضای قراردادهای جدید با ترکمنستان و آغاز کار عملی آن، می‌تواند به شکل مستقیم و غیرمستقیم به رشد اقتصادی افغانستان کمک کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌افزاید: «این‌ها بهترین پروژه‌هاست و روی آن میلیاردها دالر کار صورت می‌گیرد. از این‌ها بیش‌ترین عواید هم به نفع افغانستان است. ما به این‌‎ها اشد ضرورت داریم؛ از خاک ما می‌گذرد و داخل کشورهای دیگر می‌شود و هم ترانزیت از این برای ما فایده دارد، هم عواید آن و افرادی که در آن به کار می‌شوند.»

هدایت‌الله بدری در سفرش به ترکمنستان، با مقام‌های مختلف این کشور در باره‌ی پروژه‌های مهم اقتصادی دوجانبه و چندجانبه مانند تاپی، اجرای پروژه‌ی انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت ترکمنستان-افغانستان-پاکستان (تاپ)، ساخت فاز نخست خط آهن تورغندی-هرات و توسعه‌ی بندر تورغندی نیز گفت‌وگو کرده است.

گفتنی است که سرپرست وزارت معادن و پترولیم، چهارشنبه‌ی هفته‌ی گذشته در رأس هیئتی به دعوت رسمی ترکمنستان به عشق‌‎آباد، پایتخت این کشور رفت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: