شهرداری کابل، کارزار یکهفتهای توزیع خریطههای تکهای را با شعار «به خریطههای پلاستیکی نه بگوییم!» به منظور کاهش آلودگی محیط زیست، روز گذشته در شهر کابل آغاز کرده است.
نعمتالله بارکزی، سخنگوی شهرداری کابل، از باشندگان این شهر میخواهد که به جای استفاده از خریطههای پلاستیکی، از خریطههای تکهای و کاغذی کار بگیرند.
او میگوید: «کارزار یکهفتهای را ماهانه برای ترویج فرهنگ استفاده از خریطههای تکهای بدیل خریطههای پلاستیکی، به منظور کاهش آلودگی محیط زیست، پیشنهاد میکنیم.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
همین گونه، شماری از باشندگان کابل، با شکایت از افزایش آلودگی محیطزیستی در شهر از طریق پلاستیک، از مردم میخواهند که از خریطههای پلاستیکی کمتر استفاده کنند.
دلاور عزیزی، باشندهی کابل، میگوید: «استفاده از خریطههای پلاستیکی، زیبایی شهر را از بین میبرد و مردم باید از بدیل خریطههای پلاستیکی استفاده کنند.»
حکمتالله، دیگر باشندهی کابل، با اشاره به پیامدهای زیانبار استفاده از خریطههای پلاستیکی، میگوید: «خریطههای پلاستیکی زود از بین نمیرود و باعث آلودگی هوا میشود. از مردم میخواهیم که باید از خریطههای کاغذی و تکهای استفاده کنند.»
با این حال، شماری از پزشکان، میگویند که استفاده از پلاستیک، بیماریهای عصبی، بیخوابی، بیحوصلگی، خستگی، سرفهی دوامدار، نفستنگی، کاهش اسپرم، سوءشکل ولادی، تشویشهای شنوایی و بینایی را برای شهروندان به همراه دارد.
فریدالله عمری، پزشک در شفاخانهی انتانی، میگوید: «استفاده از پلاستیک، بیماریهای زیادی را نزد شهروندان به میان میآورد و شهروندان، نباید در گرفتن غذا و مواد خوراکی، از خریطههای پلاستیکی استفاده کنند.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
از سویی هم، شماری از کارشناسان محیط زیست، از شهروندان میخواهند که برای جلوگیری از کاهش آلودگیهای محیطزیستی، بایستی زبالههای پلاستیکی را در زمین دفن کنند.
عبدالهادی اچکزی، کارشناس محیط زیست، میگوید: «دولت توانایی مقابله با آلودگی محیط زیست را به تنهایی ندارد و مردم باید در این بخش با شهرداری کابل همکاری کنند و نیز زبالههای باقیمانده از پلاستیک را برای کاهش آلودگی محیط زیست، دفن کنند یا آتش بزنند.»
این در حالی است که استفاده از خریطههای پلاستیکی به دلیل ارزانبودن و دردسترستبودن آن، به شکل بیرویهای در شهر کابل جریان دارد که به باور کارشناسان، نبود فرهنگ استفادهی درست از آن، باعث آلودگی محیط زیست میشود و مرگ خاموشی است که زندگی شهروندان را تهدید میکند.