مسئولان شماری از رسانهها و خبرنگاران در روز جهانی دسترسی همگانی به اطلاعات، از حکومت سرپرست، خواستار نهاییشدن قانون رسانههای همگانی شدند.
آنها، در برنامهای که به همین مناسبت در کمیتهی مصونیت خبرنگاران افغان برگزار شده بود، با نگرانی از محدودشدن روزافزودن حق دسترسی به اطلاعات، میگویند که در خلای قانون، مسئولان حکومتی و خبرنگاران، با ناهمآهنگی و سردرگمی روبهرو استند.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
مجیبالله بهیر و ذبیحالله سادات، مسئولان دو رسانهی تصویری در کابل، از حکومت سرپرست میخواهند که هرچه زودتر، قانون رسانههای همگانی را نهایی کند.
مجیبالله بهیر، میافزاید: «قانون دسترسی به اطلاعات باید نهایی شود تا چهارچوب کاری برای خبرنگاران و مسئولان مشخص شود و بیباوری باید از بین برود؛ از مسئولان خواست ما این است که مشکل خبرنگاران را حل کنند؛ برای وجود توازن پاسخگویی را در نظر داشته باشید.»
ذبیحالله سادات نیز، میگوید: «هر گاه خلای اطلاعاتی باشد، اطلاعات گمراهکننده جای آن را میگیرد؛ خواستار این استیم از مسئولان که همکاری بیشتر شود در بخش دسترسی به اطلاعات.»
علیاکبر احمدی، خبرنگار در یک رسانهی تصویری در کابل نیز، با شکایت از همکارینکردن مسئولان شماری از ادارهها در شریکسازی اطلاعات، خواستار برطرفسازی این مشکل شد. او میافزاید: «ما به گونهای که به اطلاعات دسترسی داشته باشیم، نداریم؛ بسیاری از سخنگویان اطلاعات را با خبرنگاران شریک نمیکنند؛ حکومت برای ما شعار ندهد، بل که عملاً وارد کار شوند با ما.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این حال، رحمتالله نریوال، مسئول ریاست دسترسی به اطلاعات وزارت اطلاعاتوفرهنگ، با تأیید برخی از محدودیتها در دسترسی به اطلاعات، میگوید که این وزارت به حل چالشهای سر راه فعالیت خبرنگاری در افغانستان متعهد است. «دسترسی به اطلاعات حق خبرنگار است؛ مشکلات هنوز هم است؛ اما امارت اسلامی و وزارت اطلاعاتوفرهنگ این مشکلات را درک کرده؛ به خبرنگاران اطمینان میدهیم که این مشکلات حل خواهد شد.»
هفتادوچهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۲۰۱۹، ۲۸ سپتمبر را برای بهرسمیتشناسی اهمیت دسترسی به اطلاعات، به عنوان روز جهانی دسترسی همگانی به اطلاعات نامگذاری کرد.