شماری از رانندگان در پکتیا، میگویند که در پنج ماه گذشته، مسئولان محلی در این ولایت ۲۵۰ موتر حامل چوب سوخت را که از شهر گردیز، مرکز پکتیا به کابل انتقال میدادند، متوقف کرده اند. آنها، با نگرانی از ادامهی توقف این موترها، میگویند در مدتی که فعالیت شان متوقف شده است، زیانمند شده اند.
رانندگان موترهای متوقفشده در پکتیا، میگویند که انتقال چوب تنها راه درآمد شان است. آنان از مسئولان میخواهند که به آنها، دوباره اجازهی فعالیت بدهند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
محمدایوب، راننده در پکتیا، میگوید حکومت باید موترهایی که چوب خشک را انتقال میدهند، متوقف نکند و تنها جلو انتقال موترهای حامل چوب تر را بگیرد. او میافزاید: «شماری از این وسایل نقلیهی بزرگ را شب و تعدادی را روز متوقف کرده اند؛ زیرا گفته میشود انتقال این چوبها ممنوع شده است. ما از امارت اسلامی میخواهیم موترهایی که چوب تر بار کرده اند را متوقف کند. باید بازرسی کند و اگر چوب تر نبود، باید اجازهی انتقال بدهد.»
نورخان، دیگر راننده در پکتیا، میگوید که حکومت باید بر مناطقی تمرکز داشته باشد که در آن جا جنگل قطع شده است. او میافزاید: «ما این چوبها را از انبارهای چوب خریدهایم و جنگل را قطع نکردهایم. آنها به این دلیل ما را متوقف کردند چون فکر میکردند ما جنگلها را از بین میبریم؛ اما اینها را از انبارهایی خریدهایم که حکومت به آنها قرارداد داده بود؛ یعنی با پول خریدیم و بعد برای فروش آنها را به کابل میبردیم.»
این در حالی است که مسئولان محلی پکتیا، سال گذشته همه کسانی را که در بخش تجارت چوب فعالیت دارند، از قطع درختان منع کرده بودند. به گفتهی آنها، تاجران تنها میتوانند چوبی که در انبارها وجود دارد را بفروشند.
انعامالله صلاحالدین، معاون والی پکتیا، میگوید که اخیراً هیئتی از کابل برای حل این مشکل به این ولایت آمده و تا یک هفتهی دیگر در این باره تصمیم گرفته خواهد شد. او، اطمینان داده است که با توجه به وضعیت باشندگان، به موترهای حامل چوب اجازهی انتقال داده میشود.
معاون والی پکتیا، میافزاید: «این چوب را بدون اجازهی امارت اسلامی قطع نکنید. امارت اسلامی چندین بار از آنها خواسته است که این کار را انجام ندهند. آنها خلاف اصول امارت اسلامی این کار را کردند؛ ولی باز هم ترحم امارت اسلامی زیاد است. امیدوارم با توجه به صحبتهایی که با بزرگان داشتیم، تا یک هفتهی دیگر دستور رفتن این موترها داده میشود.»
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
آقای صلاحالدین، تأکید میکند که برای گرمکردن خانهها در زمستان، به جای چوب امکان خرید زغالسنگ با بهای ارزانتر، فراهم میشود.
بر اساس معلومات بازرگانان چوب، در گذشته روزانه به گونهی میانگین ۳۵ موتر باربری چوب سوخت از پکتیا به کابل انتقال مییافت؛ اما اکنون در ۱۰ روز حتا یک موتر چوب هم به کابل منتقل نمیشود.