مسئولان در شهرداری کابل، از باشندگان این شهر خواسته اند که برای جذب آبهای مصرفی روزانهی شان، چاههای جذبی حفر کنند.
نعمتالله بارکزی، سخنگوی شهرداری کابل، میگوید که این تصمیم به منظور مدیریت آبهای سطحی روی دست گرفته شده است و احتمال دارد در آینده اجباری شود. او، میافزاید: «مسئلهی آبهای زیرزمینی کابل یک مسئلهی جدی است و وزارت انرژی و آب هم این موضوع را دارد، کسانی که چاه میکنند باید چاه جذبی هم داشته باشند؛ در کنار این، موترشوییها هم باید سیستم تصفیه و جذب آب داشته باشد. این موضوع تمام شهر کابل را در بر میگیرد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، شماری از باشندگان غرب پایتخت، نیز میگویند که شهرداری کابل از آنها خواسته است که برای جذب آبهای مصرفی روزانهی شان در حویلیهای خود چاههای جذبی حفر کنند.
عبدالمنان، باشندهی تانکتیل دشتبرچی کابل، میگوید: «به ما گفتند که چاه جذبی حفر کنید برای آبهای مصرفی روزانهی تان که جذب زمین شود و مردم از این کمآبی خلاص شوند. ۱۰ تا ۱۵ متر گفت باشد، جبری نیست فعلاً خو به ما توصیه کرده است.»
داوود، باشندهی منطقهی «پلخشک» دشتبرچی که پس درخواست شهرداری کابل در حویلی خود چاه جذبی حفر کرده است، میگوید که این یک گام مثبت است؛ زیرا به گفتهی او، آبهای مصرفی هدر نمیرود و دوباره جذب زمین میشود.
داوود، میگوید: «من داخل حویلی چاه را کندم و سرش را پوشاندم، یک راه ماندم برایش که آب مصرفی داخل چاه برود؛ چون یک اقدام مثبت است من این کار را کردم و آب به جای بیرونرفتن دوباره جذب زمین میشود.»
افزون بر این، شهرداری کابل از مالکان موترشوییها، حمامها، قالینشوییها و شرکتهای تولیدی نیز خواسته است که برای جذب آبهای مصرفی شان چاههای جذبی حفر کنند.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
ویسالله که در غرب کابل موترشویی دارد، میگویند: «آمدند به ما نقشهی چاه را نشان دادند که چه طور کنده شود، این یک چیزی صددرصدی است که از سوی شاروالی به ناحیه آمده و تطبیق میکند. ما سه چاه کندیم که تقریباً ۷۰ هزار افغانی هزینه برداشته است.»
این در حالی است که در سالهای پسین به دلیل خشکسالی پیهم، سطح آبهای زیرزمینی در پایتخت کاهش یافته تا جایی که امسال، بخشهای مختلف این شهر با مشکل جدی کمآبی روبهرو بوده است.