در شش ماه گذشته، ۱۶ کودک مبتلا به سوءتغذیه در غور جان خود را از دست داده و بیش از ۳۰۰ کودک دیگر نیز به این بیماری مبتلا شده اند.
مسئولان شفاخانهی ولایتی غور، افزایش شمار کودکان مبتلا به سوءتغذیه در این ولایت را نگرانکننده عنوان میکنند.
محمدنصیر پارسا، سرطبیب شفاخانهی ولایتی غور، به سلاموطندار میگوید: «در شش ماه اخیر، ۳۴۷ طفل سوءتغذیه داخل بستر شده که بسیار شدید بود و متأسفانه ۱۶ واقعهی فوتی داشتیم. نسبت به ماهها یا سالهای قبل سوءتغذیه افزایش پیدا کرده است.»
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
در همین حال، خانوادههایی که کودکان شان را برای درمان به شفاخانهی ولایتی غور آورده، میگویند که کودکان شان به دلیل ناداری به سوءتغذیه مبتلا شده اند.
خدیجه، باشندهی غور که کودکش به سوءتغذیه مبتلا و او را برای درمان به شفاخانهی ولایتی این ولایت آورده است، میگوید: «طفلم به سوءتغذیه مبتلا است و پنج شب میشود که این جا آمدهایم. وضعیت طفلم خیلی خراب بود. داکتران رسیدگی میکنند دوا و شیر میدهند.»
نازبیبی که بیش از دو هفته میشود کودکش به سوءتغذیه مبتلا است، نیز میگوید: «طفلم هیچ اشتها نداشت و به خاطر همین بستریاش کردم. فعلاً اسهال و استفراغ هم زیاد است. چیزی هم نمیخورد و روزبهروز بدتر میشود.»
باشندگان هرات، از حکومت میخواهند که در زمینهی پیشگیری از ابتلای کودکان به سوءتغذیه و درمان آنها، همکاری کند.
پزشکان در بخش سوءتغذیهی شفاخانهی ولایتی غور، میگویند که بسیاری از کودکان به دلیل وضعیت بد اقتصادی، شیوع بیماریها، آگاهینداشتن خانوادهها و تغذیهنشدن با شیر مادر، به سوءتغذیه مبتلا میشوند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
عتیقالله اکبری، پزشک در بخش سوءتغذیهی شفاخانهی ولایتی غور، میگوید: «تا شش ماه اول، صددرصد باید طفل با شیر مادر تغذیه شود و بعد از آن، علاوه بر شیر مادر، باید تغذیهی نرمال شروع شود. کسانی که به این مریضی دچار میشوند، علت آن فقر است یا تعلیمات کافی ندارند. مادر باید تا دوسالگی به طفل خود شیر بدهد.»
مسؤولان شفاخانهی ولایتی غور، میگویند که تلاش دارند با کمک نهادهای همکار، دسترسی مناسب به خدمات صحی را به کودکان مبتلا به سوءتغذیه در این ولایت، فراهم و این بیماری را کنترل کنند.