وزارت امور داخله‌ی امارت اسلامی، گزارش تازه‌‌ی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در باره‌ی روند رو به افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی در افغانستان را رد می‌کند.

عبدالمتین قانع، سخن‌گوی این وزارت، می‌گوید که نظرسنجی ارائه‌شده از سوی ملل متحد بیش از یک سال پیش انجام شده و با واقعیت‌های کنونی افغانستان هم‌خوانی کامل ندارد. او می‌افزاید: «این نظرسنجی در شماری محدودی از مرکزها و ولسوالی‌ها صورت گرفته و نمی‌تواند تصویر جامع از وضعیت کنونی کشور ارائه کند.»

به گفته‌‌ی قانع، کاشت چرس در افغانستان به صفر رسیده است و مواد مخدر صنعتی از کشورها همسایه به افغانستان قاچاق می‌شود.

سخن‌گوی وزارت داخله، تأکید می‌کند که دست‌آورد‌های چهارساله‌ی امارت اسلامی در بخش مبارزه با مواد مخدر در گزارش سازمان ملل متحد بازتاب نیافته و جامعه‌‌ی جهانی در این بخش با افغانستان هم‌کاری عملی نداشته است.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، روز گذشته در گزارشی اعلام کرد که مصرف مواد مخدر صنعتی و استفاده‌ی نادرست از داروهای طبی در افغانستان رو به افزایش است.

به گفته‌ی این نهاد، افغانستان در ارائه خدمات درمانی به افراد معتاد به مصرف مواد مخدر با خلاهای جدی روبه‌رو است.

با این همه، وزارت صحت عامه‌ی امارت اسلامی، می‌گوید که ۶۷ مرکز ویژه‌ی ترک اعتیاد در افغانستان فعال و در آن، ۱۵ هزار فرد معتاد به مصرف مواد مخدر زیر درمان قرار دارند.

شرافت‌زمان امرخیل، سخن‌گوی این وزارت، می‌گوید که در میان مرکزهای ویژه‌ی ترک اعتیاد، ۱۴ مرکز آن برای زنان و کودکان و هفت مرکز برای نوجوانان اختصاص یافته است.

او، می‌افزاید که پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت به یک میلیون تن در باره‌ی خطرهای استفاده از مواد مخدر آگاهی‌ داده شده است.

امارت اسلامی پس از بازگشت به قدرت، کاشت و تولید مواد مخدر در افغانستان را ممنوع قرار داد و مدعی است که اکنون کاشت و تولید مواد مخدر در افغانستان از بین رفته است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: