فیروز، کارگر روزمزد در شهر تالقان، مرکز تخار، میگوید که از چندی به این سو بیشتر روزها به دلیل نیافتن کار، با دست خالی به خانه برمیگردد. او که برای دریافت کمک، به دفترهای شماری از نهادهای امدادرسان و مقام ولایت تخار مراجعه کرده است، میافزاید که تا کنون نتوانسته از هیچ دری، کمکی دریافت کند.
به گفتهی فیروز، همزمان با سردشدن هوا، بازار کار روزمزدان در تخار کساد شده است و به همین دلیل، او چند روز اخیر را با گرسنگی سر میکند. «مؤسسهها یا ادارههای دیگر، با ما هیچ گونه کمک نکرده اند. چند بار عریضه هم کردم؛ حتا یک بار عریضهی ما را والی هم امضا کرد؛ اما تا کنون هیچ چیزی نداده اند.»
در کنار فیروز، عنایتالله، دیگر باشندهی تخار که به تازگی از ایران بازگشت خورده است، میگوید که ناداری و نبود زمینهی کار، او و خانوادهاش را در وضعیت دشواری قرار داده است. او که چند باری از نهادهای امدادرسان، کمکهای غذایی دریافت کرده است؛ این کمکها را بسنده نمیداند و انتظار کمکهای بیشتری را دارد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
عنایتالله میگوید: «خودم یکی از افراد نیازمند هستم؛ یک سال میشود از ایران آمدهام؛ مشکلات زیاد است؛ در بازار کار نیست. به دلیل سردی هوا، مؤسساتی که کمک میکنند، بسنده نیست. ما از حکومت میخواهیم با ما بیشتر کمک کند.»
در همین حال، مسئولان در برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، به سلاموطندار میگویند که هماکنون ۱۶ میلیون تن در افغانستان به کمکهای فوری نیاز دارند.
فیلیپ کروف، رییس بخش ارتباطات برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، میگوید که این برنامه هماکنون به دلیل کمبود بودجه، تنها میتواند به هفت میلیون نیازمند کمک ارائه کند.
او میافزاید با این که برنامهی جهانی غذا اخیراً وعدههای کمکهای نقدی مانند کمک ۲۱میلیون یورویی اتحادیهی اروپا را دریافت کرده؛ اما این کمکها برای مصارف سال گذشتهی این سازمان که به دلیل وقوع زمینلرزه در هرات و بازگشت مهاجران از پاکستان متقبل شده، هزینه خواهد شد.
کروف در این باره میگوید: «در هفتههای گذشته، خوشبختانه ما منابع تازهی قابل توجهی از جمله اخیراً ۲۱ میلیون یورو از اتحادیهی اروپا دریافت کردهایم. اما ما همچنان با یک مخزن نیمهخالی کار میکنیم و باید قرضهای داخلی را که برای پرداخت هزینهی فعالیتهای خود در سال گذشته گرفتهایم، پس بدهیم.»
با این همه، وزارت اقتصاد حکومت سرپرست امارت اسلامی، کمکهای کشورها با افغانستان را برای مقابله با بحران ناامنی غذایی مهم میخواند و بر ضرورت دوام این کمکها تأکید میکند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد، میگوید که این کمکها در صورت همآهنگی با برنامههای حکومت سرپرست، برای بهبود وضعیت شهروندان مؤثریت بیشتری خواهد داشت.
او میافزاید: «در صورتی که این کمکها مطابق پلان و برنامههای اشتغالزایی با همآهنگی وزارتها و ادارات ذیربط تطبیق شود، سبب بهبود وضعیت معیشتی هموطنان ما خواهد شد.»
برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، اعلام کرده که این سازمان برای رسیدگی به نیازمندان در سال روان میلادی، به ۷۶۰ میلیون دالر نیاز دارد.