ادارهی ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت سرپرست، میگوید که افغانستان همچنان به عنوان یکی از آلودهترین کشورها به ماین و مواد منفجرناشدهی جنگی باقی مانده و از آغاز سال روان میلادی تا اکنون، ۱۳۸ تن در اثر انفجار ماینها و مهمات بهجامانده از جنگهای گذشته در ۶۵ رویداد کشته و زخمی شده اند.
نورالدین رستمخیل، رییس انسجام و همآهنگی تطهیر ماین ادارهی ملی آمادگی مبارزه با حوادث، میگوید که در میان قربانیان انفجار ماین و مهمات بهجامانده از جنگ در بیشتر از پنج ماه گذشته، ۹۰ کودک شامل است. او، میافزاید: «واقعاً افغانستان یکی از کشورهایی است که به ماین و مواد منفجرناشده ملوث است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
رستمخیل، میافزاید که سه میلیون و ۱۷ هزار شهروند افغانستان در معرض خطر مستقیم انفجار ماینها و مهمات منفجرناشدهی جنگی قرار دارد.
به گفتهی ریس انسجام و همآهنگی تطهیر ماین ادارهی ملی آمادگی مبارزه با حوادث، از آغاز سال روان میلادی تا اکنون، ۱۵ کیلومترمربع زمین در افغانستان از ماین و مواد منفجرناشدهی جنگی پاکسازی و به ۵۰۰ هزار شهروند در بارهی خطر مهمات بهجامانده از جنگ آگاهیدهی شده است؛ برنامههایی که به گفتهی او، گسترش آن به بودجه و پشتیبانی جهانی نیاز دارد.
رستمخیل، میافزاید: «اکنون بزرگترین مشکل ما کمبود بودجه است؛ ما از جهان میخواهیم که به برنامهی ماینپاکی افغانستان کمک کنند، تا بتوانیم بخشهای آلوده را پاک و جان شهروندان خود را نجات دهیم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
مؤسسهی هلوترست نیز، به تازگی با پخش گزارشی گفته که ماهانه حدود ۵۰ شهروند افغانستان در اثر انفجار ماین و مواد منفجرناشدهی جنگی، کشته یا زخمی میشوند که ۸۰ درصد آنان کودکان اند. این نهاد، هشدار داده که تهدید ناشی از مواد منفجره در افغانستان، نباید به یک «بحران انسانی فراموششده» تبدیل شود.
به گفتهی هلوترست، از هر پنج شهروند افغانستان، یک تن از روند پاکسازی زمینهای آلوده به ماین و مواد انفجاری باقیمانده از جنگ سود میبرد.
بر بنیاد آمار ارائهشده از سوی ادارهی ملی آمادگی مبارزه با حوادث، اکنون ۲۴ پروژه که شامل ۱۸۹ تیم/ گروه میشود در بخش پاکسازی ماین و مهمات بهجامانده از جنگ در افغانستان فعالیت دارد.