توشیح و تنفید «قانون امر‌به‌معروف و نهی‌از‌منکر»، با واکنش‌های گسترده‌ای در داخل و بیرون از افغانستان روبه‌رو شده است. دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، امروز با پخش بیانیه‌ای اعلام کرده که این قانون تعامل امارت اسلامی با جامعه‌ی جهانی را دشوارتر می‌کند.

یوناما، در باره‌ی شماری از ماده‌ها و پلان‌های تطبیقی این قانون از امارت اسلامی خواستار وضاحت شده است. در بخشی از بیانیه‌ی یوناما آمده است: «جهان می‌خواهد افغانستان را در مسیر صلح و رفاه ببیند، جایی که افغان‌ها در آینده‌ی خود سهم داشته باشند و دارای حقوق باشند،‌ نه این که صرفا تحت انضباط باشند. محدود‌کردن بیش‌تر حقوق مردم افغانستان و نگه‌داشتن آن‌ها در ترس دایمی، دست‌یابی به این هدف را دشوارتر خواهد کرد.»

سفارت جاپان در کابل نیز، در واکنش به نشر قانون امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر، در بیانیه‌ای در حساب کاربری اکس خود، از امارت اسلامی خواسته که به صدای زنان در افغانستان گوش دهد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

کانادا، بلجیم، آلمان، سازمان ملل، نماینده‌ی امریکا در امور زنان و دختران، گزارش‌گر سازمان ملل در امور خشونت در برابر زنان نیز، به گونه‌ی جداگانه‌ به این قانون واکنش نشان داده اند.

هم‌زمان با این، شماری از زنان و دختران در افغانستان، می‌گویند که نافذشدن قانون امربه معروف و نهی‌ازمنکر آن‌ها را از آینده‌ی شان نگران کرده است.

حمیرا نبی‌زاده، آموزگار، می‌گوید که اجرایی‌شدن این قانون، دست‌رسی زنان به حقوق اساسی شان را محدود می‌کند. او می‌افزاید: «من از تحصیل خود عقب مانده‌ام، درس خوانده نمی‌توانم، وظیفه رفته نمی‌توانم. خواست ما از دولت این است که به دختران زمینه را فراهم کند تا که آنان درست درس بخوانند.»

همین گونه، زلیخا احمدی، خبرنگار در یکی از رسانه‌های تصویری و نرگس سجادی، تجارت‌پیشه، می‌گویند که ارائه‌نشدن جزئیات در باره‌ی ماده‌های قانون امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر، آینده‌ی کاری آن‌ها را با ابهام روبه‌رو کرده است.

زلیخا احمدی، می‌افزاید: «ما نگران استیم. آیا قرار است محدودیت جدیدی بالای زنان افغان از جمله خبرنگاران زن وضع شود. ما از رهبر امارت اسلامی می‌خواهیم که صدای زنان افغان را خاموش نکند.»

نرگس سجادی نیز، می‌گوید: «ما باید کار کنیم چون درس و تحصیل نیست. این‌ها می‌گویند که صدای تان عورت است. ما بسیار جگرخون می‌شویم چون یک کار مانده، اگر این هم از ما گرفته شوه، چی کنیم؟»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

هرچند، وزارت امر‌به‌معروف و نهی‌از‌منکر به تازگی در باره‌ی قانون تازه‌ توشیح‌شده چیزی نمی‌گوید؛ اما پیش‌ از این گفته که تمام ماده‌های این قانون اجرا می‌شود.

محمدخالد حنفی، سرپرست این وزارت، از عالمان دین در سراسر جهان خواسته که هر گونه پرسش یا نگرانی در باره‌ی قانون جدید را با این وزارت‌ امربه‌معروف‌ و نهی‌ازمنکر شریک کنند.

«قانون امر‌به‌معروف و نهی‌از‌منکر» هفته‌ی گذشته در چهار فصل و ۳۵ ماده از سوی رهبر امارت اسلامی توشیح شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: