سازمان ملل متحد، میگوید که از سپتمبر ۲۰۲۳ به این سو، نزدیک به سه میلیون مهاجر بیشتر از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته اند.
سازمان ملل، روز گذشته –سهشنبه، ۳۰ ثور- در گزارشی گفته که بیشتر این بازگشتکنندگان، خسته و سرگردان استند و از اسباب زندگی شان در کشورهای میزبان محروم شده اند.
عرفات جمال، نمایندهی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان برای افغانستان، با هشدار در مورد وضعیت بازگشتکنندگان، میگوید: «آنها به سرزمینی باز میگردند که به طرز چشمگیری برای پذیرایی از آنها آماده نیست.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
آقای جمال، میافزاید که آژانسهای سازمان ملل برای کمکرسانی وارد عمل شده و در زمانی که فشارهای بزرگ روی زندگی بازگشتکنندگان سایه انداخته، به آنها حمایت حیاتی ارئه میکند.
به گفتهی او، در گذرگاههای مرزی، بازگشتکنندگان کمکهای نقدی دریافت میکنند تا به آنها در ساخت سرپناه یا راهاندازی شغلهای کوچک کمک کند.
سازمان ملل متحد، افزوده در جوامعی که بازگشتکنندگان را جذب میکند زیرساختهای محلی را با ساختن مرکزهای درمانی، مکتب، خانه و پروژههای معیشتی تقویت کرده است.
با این حال، با کاهش بودجهی بینالمللی، مقیاس حمایت از بازگشتکنندگان به شدت کاهش یافته است.
در گزارش آمده که در ازای کمک نقدی دوهزاردالری، حالا به هر بازگشتکننده ۱۵۰ دالر کمک میشود که به سختی برای پوشش نیازهای اولیه کافی است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
آقای جمال میگوید: «این میتواند به فرد کمک کند که زنده بماند؛ اما نه به شکوفایی. در حالی که زمانی ما کمکهای ترمیمی ارائه میکردیم، اکنون تنها پول برای زندهماندن میدهیم.»
در دو سال گذشته، روند اخراج مهاجران از کشورهای میزبان به ویژه ایران و پاکستان شدت یافته و میلیونها تن، با دستان خالی وارد افغانستان شده اند.
بر اساس گزارشها، بحران ناداری و بیکاری، بازگشتکنندگان را در وضعیت دشواری قرار داده است.