رهبران سازمان «بریکس» که شامل کشورهای تأثیرگذاری چون چین، روسیه و هند است، در اعلامیه‌ی پایانی نشست «کازان» به وضعیت افغانستان نیز اشاره داشته اند.

در اعلامیه‌ی پایانی رهبران سازمان بریکس، در باره‌ی افغانستان با تأکید بر ادامه‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه به این کشور، آمده است که بایستی به مسئله‌ی افغانستان راه‌حل فوری سنجیده شود و حکومت امارت اسلامی نیز محدودیت‌های وضع‌شده در برابر آموزش دختران را برطرف کند.

در همین حال، حکومت سرپرست امارت اسلامی با این که از برگزاری نشست بریکس استقبال می‌کند؛ اما پیشنهاد می‌کند که اعضای این سازمان بایستی بیش‌تر بر مسائل اقتصادی منطقه متمرکز باشند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، در واکنش به خواست مطرح‌شده در اعلامیه‌ی پایانی نشست بریکس در باره‌ی آموزش دختران در افغانستان، اطمینان می‌دهد که موضوع‌های داخلی کشور راه حل دارد و به آن رسیدگی خواهد شد.

مجاهد، در این باره می‌گوید: «موضوع‌های داخلی افغانستان راه حل دارد؛ تا جایی موضوع‌ها حل شده و موضوع‌هایی هم که باقی مانده، امارت اسلامی در صدد حل آن است. ما خواهان این هستیم که کشورهای عضو بریکس به موضوع‌های اقتصادی منطقه فوکس/تمرکز داشته باشند.»

سخن‌گوی امارت اسلامی، با اشاره به منابع اقتصادی افغانستان تأکید می‌کند که ثبات این کشور تأثیر مثبت بر وضعیت منطقه دارد. مجاهد، می‌افزاید که افغانستان با توجه به جایگاه و ظرفیت اقتصادی خود در منطقه، می‌خواهد نقش بیش‌تری در سازمان بریکس داشته باشد.

ذبیح‌الله مجاهد، نیز می‌گوید: «در عموم ما اعلامیه و نشست سازمان بریکس را مثبت می‌دانیم. افغانستان هم به عنوان یک کشور مهم منطقه‌ که در اتصال منطقه نقش دارد، می‌خواهد در این سازمان رول/نقش داشته باشد. این که در این نشست محور افغانستان بوده و بحث صورت گرفته، بحث خوب است.»

با این حال، آگاهان، به این باور اند که خواست‌ سازمان بریکس از امارت اسلامی به دلیل این که امارت اسلامی هیچ گاهی در سیاست‌های خود زیر فشار سازمان‌ها قرار نگرفته است و همین گونه، سازمان بریکس سازمانی نیست که سکرتریت اجرایی برای موضوع‌هایی که مطرح می‌کند داشته باشد، جنبه‌ی عملی ندارد.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

ولی فروزان، آگاه روابط بین‌الملل، در این باره می‌گوید: «طالبان/امارت اسلامی هنوز سوابق این را ندارند که تحت تأثیر فشار قرار گرفته باشند و پالیسی که دارند، بدون کدام انعطاف عملی می‌کنند. برای همین، خواست کشورهای عضو بریکس فکر نمی‌کنم کدام تغییری به میان آورد.»

اجمل زرمتی، دیگر آگاه روابط بین‌الملل، نیز در این باره می‌گوید: «بریکس مثل سازمان‌های دیگر، مثل اتحادیه‌ی اروپا یا ناتو و هم‌چنان دیگر سازمان‌ها، یک سکرتریت اجرایی ندارد که هر تصمیمی را که می‌گیرند، عملی بسازند و دیگر این که بین اعضای این سازمان یک دیدگاه واحد وجود ندارد.»

گفتنی است که سازمان بریکس بیش‌تر به منظور هم‌آهنگی روی سیاست‌های اقتصادی کشورهای عضو، تشکیل شده‌ است و امارت اسلامی نیز پیش از برگزاری نشست اخیر رهبران این سازمان در کازان روسیه، برای حضور در این نشست درخواست داده بود؛ اما این خواست امارت اسلامی پذیرفته نشد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: