مسئولان در وزارت معادن و پترولیم حکومت سرپرست، امروز (شنبه، ۳۱ سنبله) در برنامه‌ی تشریح‌ دست‌آوردهای یک‌ساله‌ی این وزارت، می‌گویند که اکنون از ۱۸۰ معدن خردوبزرگ در افغانستان استخراج جریان دارد.

همایون افغان، سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید که در ۱۶۷ معدن کوچک در افغانستان به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد افغانی سرمایه‌گذاری شده و در ۱۳ معدن بزرگ، زمینه‌ی سرمایه‌گذاری هشت میلیارددالری به صورت تدریجی فراهم شده است.

او می‌افزاید: «در مجموع، ۱۶۷ معدن به مقیاس کوچک است که در آن به ارزش ۸ تا ۱۰ میلیارد افغانی سرمایه‌گذاری شده است. هم‌چنان در بخش معادن بزرگ، هشت میلیارد دالر امریکایی زمینه‌ی سرمایه‌گذاری فراهم شده است. این سرمایه‌گذاری‌ها به صورت تدریجی صورت می‌گیرد و شرط این است که پروسس نهایی در داخل افغانستان انجام شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

مسئولان در وزارت معادن و پترولیم، می‌افزایند که در جریان یک‌ سال گذشته حدود ۱۷۰۰ ساحه‌ی معدن زمرد در پنجشیر ثبت و برای استخراج قانونی آن، ۵۷۵ جواز صادر شده است. بر اساس آمار این وزارت، در یک سال گذشته حدود ۷۸ هزار قیراط زمرد پنجشیر به ارزش حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار دالر امریکایی از طریق داوطلبی آزاد به سرمایه‌گذاران داخلی و بیرونی فروخته شده است.

مسئولان در این وزارت، هم‌چنان می‌گویند که در یک سال گذشته قرارداد ۱۴ کیلومترمربع معدن نمک در ولسوالی اندخوی فاریاب به ارزش ۲۴ میلیون دالر برای ۱۵ سال و معدن سنگی تخار به ارزش حدود ۵۰۰ میلیون افغانی با یک سرمایه‌گذار داخلی امضا شده است.

سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم، تأکید می‌کند که هم‌اکنون ۱۵۰ هزار تن در معدن‌های افغانستان سرگرم کار اند. «تقریباً ۱۵۰ هزار نفر در معادن افغانستان مشغول به کار هستند که بیش‌تر آن‌ها در معادن زغال‌سنگ، استخراج سنگ‌های قیمتی مانند زمرد و در معادن کوچک فعالیت دارند. هم‌چنان در ۱۳ معدن بزرگ که قرارداد آن‌ها سال گذشته امضا شده است و در پروژه‌های گذشته مانند مس عینک و نفت و گاز، تعداد زیادی به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند.»

مسئولان در وزارت معادن و پترولیم، هم‌چنان می‌گویند که روند استخراج مواد نفتی از ۲۱ ساحه در مناطق قشقری، انگوت و آق‌دریا جریان دارد و روزانه ۱۳۰۰ تُن نفت خام از این مناطق استخراج می‌شود.

آن‌ها، می‌افزایند که قرارداد حفر چاه‌های گاز شماره‌ی ۳۳ و ۳۵ در ساحه‌ی یتیم‌تاق جوزجان به منظور توسعه‌ با یک شرکت ترکی امضا شده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

حسام‌الدین صابری، معین مالی و اداری وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید که هنوز هم دست مافیا از معدن‌ها افغانستان کوتاه نشده است.

او می‌افزاید: «مافیا در استخراج طلا فعالیت داشتند؛ اما به لطف خداوند، هم‌کاران ما به زودی توانستند فعالیت‌های آن‌ها را محدود کنند. امیدواریم به طور کامل کنترل شوند. اگر بگوییم فعالیت مافیا در معدن‌ها ۱۰۰ درصد کنترل شده‌، کمی از واقعیت دور است؛ اما الحمدلله ما اکنون در تلاش هستیم و امیدواریم که از این پس مافیا به معدن‌های افغانستان هیچ دست‌رسی نداشته باشند.»

مسئولان در وزارت معادن و پترولیم، ترتیب کارشیوه‌ی استخراج قانونی سنگ‌های قیمتی، توزیع ۵۲ جواز پروسس منرال‌ها به شرکت‌های متقاضی، جریان کار ۱۲ پروژه‌ی مهم در برخی از ولایت‌ها، تدوین قانون معادن، قانون هیدروکاربن‌ها و قانون استملاک پروژه‌ی تاپی، سروی ۶۴۷ ساحه‌ی معدنی، ترتیب ۴۱ کارشیوه‌، امضای هشت تفاهم‌نامه‌ی هم‌کاری با نهادهای داخلی و خارجی و موارد دیگر را، از دیگر دست‌آوردهای یک‌ساله‌ی این وزارت عنوان‌ می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: