بیستوهشتم می روز جهانی بهداشت قاعدگی نامگذاری شده است. از این روز به هدف افزایش آگاهی در بارۀ بهداشت دورۀ قاعدگی، فراهمساختن شرایط بهتر و عادیساختن فرآیند طبیعی پریود تجلیل میشود.
وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت، امروز (پنجشنبه، ۶ جوزا/خرداد) در نشستی به مناسبت روز جهانی بهداشت قاعدگی میگوید، نباید کاری صورت گیرد که موانع فکری و ارزشی در برابر قاعدگی ایجاد شود.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
به گفتۀ آقای مجروح، ۵۰ درصد از زنان و دختران به دلیل شرم اجتماعی در بارۀ پریود و رعایت بهداشت در این دوره آگاهی ندارند. سرپرست وزارت صحت میگوید، عادت ماهوار با وجود اینکه یک فرآیند طبیعیست، اما ننگ اجتماعی تلقی شده است.
آقای مجروح میگوید که تغییرات هورمونی و فزیکی در دوران نوجوانی که برای پسران ایجاد میشود، مورد استقبال جامعه قرار میگیرد، اما این تغییرات در دختران ننگ شمرده شده و از بحث در بارۀ آن خودداری میشود.
او میافزاید که عدم آگاهی زنان در بارۀ بهداشت قاعدگی سبب بیماریهای بولی و تناسلی و نازایی در زنان میشود.
سلاموطندار را در یوتیوب دنبال کنید
وحید مجروح میگوید: «دختران را در این دوره همراهی کنیم تا به کار و درسشان حاضر شوند. کاری نکنیم که از شوهر، پدر یا برادرشان بشرمند. موضوع پریود را ننگ اجتماعی درست نکنیم. من به عنوان یک داکتر روزانه چندین مریض را دریافت میکنم که به دلیل معلومات نداشتن در مورد بهداشت قاعدگی دچار امراض بولی و تناسی و نازایی شدهاند.»
از سوییهم رنگینه حمیدی، سرپرست وزارت معارف در این نشست میگوید که نصاب معارف در حال تغییر است و در نصاب جدید، بحثهای متفاوت و متعددی در مضمونهای مختلف در صنفهای چهارم و پنجم در بارۀ قاعدگی یا عادت ماهوار صورت گرفته است.
خانم حمیدی میگوید، وزارت معارف تلاش میکند تا به کمک نهادهای همکار بینالمللی، کلینیکها را با سرویس بهداشتی مجهز با آب و صابون در مکتبهای دخترانه بسازند.
در این نشست از رسانه ها نیز خواسته شد تا در بارۀ قاعدگی آگاهیدهی کنند.
مسئولان وزارت معارف و صحت میگویند که آموزگار و والدین باید با اختلالات روحی و روانی دوران قاعدگی آشنا شوند و حامی دخترانشان باشند.