سفارت ترکیه در کابل، اعلام کرده که این کشور چهارشنبه و پنج‌شنبه میزبان نشست گروه «هم‌آهنگی افغانستان» است؛ نشستی که هدف آن بررسی اولویت‌ها و برنامه‌های جامعه‌ی جهانی برای افغانستان است.

وزارت اقتصاد امارت اسلامی، یک بار دیگر از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهد که کمک‌های شان را به مردم افغانستان ادامه دهند.

عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی این وزارت، با اشاره به برگزاری این نشست، می‌گوید که کشورها و سازمان‌های جهانی باید با درنظرداشت اولویت‌های اقتصادی و نیازمندی‌های شهروندان افغانستان به کمک‌های شان ادامه دهند. «خواست ما این است که در این نشست در باره‌ی حل مشکل‌ها، اولویت‌ها و برنامه‌ها بر اساس واقعیت‌های نیازمندی مردم و هم‌چنان با درنظرداشت اولویت‌های اقتصادی گفت‌وگوی درست صورت گیرد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

این نشست در حالی برگزار می‌شود که امریکا به‌ تازگی کمک‌هایش به برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان را قطع کرده است. کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا نیز، لایحه‌ی جلوگیری از رسیدن مالیات به مقام‌های کنونی افغانستان را تصویب کرده و آن را به مجلس نمایندگان این کشور فرستاده است.

امریکا که از بزرگ‌ترین کمک‌کنندگان مالی به افغانستان بود، اکنون با تعلیق یا قطع بخشی از کمک‌هایش نگرانی‌ها در باره‌ی گسترش بحران بشری در این کشور را افزایش داده است.

شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، می‌گویند که امارت اسلامی باید برای مدیریت بحران و کاهش وابستگی به کمک‌های جهانی تعامل منطقه‌ای و دیپلماسی فعال‌تری را در پیش گیرد.

شاکر یعقوبی، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید: «چندین گزینه وجود دارد که می‌تواند جاگزین کمک‌های امریکا شود که یکی از آن جذب کمک‌ها از کشورهای همسایه و منطقه مانند ترکیه، قطر، هند، چین و آسیای میانه است؛ گزینه‌ی دیگر نهادها و سازمان‌های غیرامریکایی مثل اتحادیه‌ی اروپا است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) نیز، پیش‌تر اعلام کرده بود که نشست گروه هم‌آهنگی افغانستان با حضور نمایندگان کشورهای تمویل‌کننده، نهادهای مالی و یوناما برگزار می‌شود و هدف آن ادامه‌ی پشتیبانی حیاتی به شهروندان افغانستان است.

عبدالظهور مدبر، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که برای کاهش وابستگی افغانستان به کمک‌های جهانی باید به ظرفیت‌های داخلی توجه شود. «از بعضی راه‌کارها برای مدیریت بحران‌ها باید استفاده شود از جمله توجه به منابع داخلی و استفاده‌ی از منابع بشری و طبیعی که در افغانستان است که سبب پیش‌رفت و پایداری اقتصادی شود.»

بر بنیاد آمارهای سازمان ملل متحد، در سال جاری میلادی بیش از ۲۲ میلیون تن در افغانستان نیازمند کمک‌های انسان‌دوستانه اند. دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های بشری سازمان ملل (اوچا) نیز برای تأمین نیازهای فوری این افراد، ۲.۲۴ میلیارد دالر بودجه درخواست کرده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: