مهم‌ترین منبع درآمد در هلمند را زراعت و مالداری تشکیل می‌دهد. به همین دلیل اکنون فارم‌های خصوصی پرورش گاو برای تولید شیر در این ولایت افزایش یافته است.

شماری از مالکان این فارم‌ها می‌گویند باوجود این‌که فارم‌ها به‌طور ساده و به شیوۀ قدیم است؛ اما در این فارم‌ها ۶۰ تا ۸۰ رأس گاو برای تولید شیر نگه‌داری می‌شود.

آنان می‌افزایند که کارشان منفعت‌زاست و به شمار بسیاری از افراد زمینۀ کار نیز فراهم شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

محمدولی، یک تن از مالکان این فارم‌ها، می‌گوید: «گاوها سود زیادی دارد، وقتی یک گاو را می‌خریم، پس از مدتی یک‌ونیم برابر هزینه سود می‌دهد. آدم نباید از کار خود خجالت‌زده باشد، این کار حلال و سودمند است.»

جمعه‌خان، یک تن دیگر از مالکان این فارم‌ها، نیز می‌گوید: «قیمت یک گاو خوب از ۱۵۰ هزار کلدار شروع شده و تا ۸۰۰ هزار کلدار می‌رسد. گاوهایی را که ما پرورش می‌دهیم، ارزش آن‌ها ۴۰۰ هزار تا ۴۵۰ هزار کلدار است و در این کاریز گاوی نیز است که ۶۰۰ هزار کلدار ارزش دارد. چنین گاوهایی از یک تا شش سیر شیر می‌دهد.»

به گفتۀ آنان، اگر حکومت با آنان هم‌کاری کند، هر فارم می‌تواند روزانه صدها لیتر شیر تازه به بازار عرضه کند. دکتر ولی‌محمد، مدیر صحت حیوانی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هلمند، به سلام‌وطندار می‌گوید که فارم‌های گاوداری دولتی در نتیجۀ جنگ‌های گذشته از بین رفته است؛ اما در این اواخر شمار بسیاری از افراد به پرورش گاو روآورده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او می‌افزاید که ۷۳ فارم پرورش گاو نزد این ریاست ثبت شده است و احتمال دارد در مناطق مختلف شمار بسیاری از فارم‌های ثبت‌ناشده نیز فعالیت داشته باشند.

او می‌گوید: «ما برای فارم‌های گاوداری اتحادیه ایجاد کرده‌ایم که میان دولت و مالکان فارم‌ها به‌عنوان پل عمل می‌کند. ۷۳ فارم گاو‌داری نزد ما ثبت است و سروی ما تاکنون جریان دارد. فارم‌هایی هم در ولسوالی‌ها وجود دارد که تاکنون ثبت نشده است.»

گفتنی‌ست که در هلمند در کنار فارم‌های گاوداری، فارم‌های دیگر حیوانات خانه‌گی نیز در حال افزایش است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: