وبسایت خبری «اکسیوس»، گزارش داده که امریکا و اسرائیل تصمیم داشتند حمله بر ایران را پس از پایان دومین دور گفتوگوهای هستهای با این کشور و در ۲۱ فبروری انجام دهند.
این وبسایت، امروز (دوشنبه، ۱۱ حوت/ ۲ مارچ) به نقل از دو مقام امریکایی، نوشته که تأخیر یکهفتهای در حملهی امریکا و اسرائیل بر ایران به دلیلهای استخباراتی، عملیاتی و مساعدنبودن شرایط آبوهوا، انجام شده است.
اکسیوس، نوشته که گفتوگوهای جینوا یک نیرنگ دیپلماتیک نه، بل پیشنهاد امریکا را با خود داشت و این کشور به ایران گفته بود که روند غنیسازی یورانیم را تا ۱۰ سال آینده به صفر برساند و پس از این مدت، برای ایران اجازهی غنیسازی نمادین داده میشود.
در گزارش آمده که امریکا به ایران تعهد سپرده بود تا در صورت پذیرش پیشنهاد این کشور، سوخت هستهای رایگان را برای تأمین نیازهای غیرنظامی این کشور فراهم کند.
یک مقام اسرائیلی نیز به اکسیوس، گفته که اگر دونالد ترامپ، رییسجمهور امریکا، در گفتوگوها با ایران پیشرفت قابل ملاحظهای میدید، ممکن بود حمله بر این کشور را بار دیگر به تعویق میانداخت.
امریکا و ایران برای دستیابی به توافق سه دور گفتوگوها در عمان و سویس برگزار کردند و قرار بود چهارمین دور این گفتوگو هفتهی آینده در وین، پایتخت اتریش برگزار شود؛ اما اسرائیل و امریکا پیش از برگزاری این دور گفتوگوها و در شنبهی هفتهی روان حمله بر ایران را آغاز کردند.






