ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، می‌گوید که دور دوم گفت‌وگو میان هیئت‌های افغانستان و پاکستان در ترکیه هم‌چنان ادامه دارد و هر گونه قضاوت در باره‌ی نتیجه‌ی آن زود است.

مجاهد، امروز (دوشنبه، ۵ عقرب/۲۷ اکتبر) در گفت‌وگو با سلام‌وطندار با اشاره به گزارش‌های منتشرشده در باره‌ی نتیجه‌ی احتمالی نشست استانبول گفت: «اکنون دور دوم گفت‌وگو در جریان است. ما نمی‌توانیم در باره‌ی نتیجه‌ی این نشست‌ها حکم کنیم. باید اجازه دهیم گفت‌وگوها به پایان برسند تا نتیجه‌ی واقعی از خود گفت‌وگوها بیرون آید. در جریان گفت‌وگو برخی سخنان از سوی پاکستان شنیده یا تحلیل‌هایی پخش می‌شود که چندان قابل اعتماد نیستند. بهتر است منتظر بمانیم تا نتیجه‌ی گفت‌وگو از طریق مجاری رسمی اعلام شود و سپس در باره‌ی آن قضاوت کنیم.»

او، در ادامه تأکید کرد که امارت اسلامی به دنبال جنگ با هیچ کشوری نیست؛ اما در برابر هر گونه تعرض به حاکمیت ملی افغانستان واکنش نشان خواهد داد. «افغانستان خواهان روابط سازنده با کشورهای جهان است؛ اما اگر کشوری با نیت منفی به افغانستان نگاه یا حریم ما را نقض کند یا دست به اقدامی نامناسب بزند، طبیعتاً با پاسخ متقابل روبه‌رو خواهد شد. افغانستان کشوری مستقل است، حق دفاع از خود را دارد و از توانایی لازم برای این دفاع برخوردار است.»

در همین حال، یک منبع نزدیک به امارت اسلامی به سلام‌وطندار گفته است که در جریان گفت‌وگو، در بسیاری از موردها پیش‌رفت‌هایی حاصل شده؛ اما هنوز برخی موضوع‌ها باقی مانده که احتمال دارد در جریان روز در باره‌ی آن‌ بحث شود.

به گفته‌ی این منبع، انتظار می‌رود در پایان نشست، بیانیه‌ی مشترکی در باره‌ی تمدید آتش‌بس، بازگشایی راه‌های مرزی، آزادی شماری از زندانیان به نشانه‌ی حسن نیت و تعیین زمان و مکان نشست بعدی پخش شود.

دور نخست گفت‌وگوهای مستقیم میان هیئت‌های امارت اسلامی و پاکستان، با میانجی‌گری قطر و ترکیه، پیش‌تر در دوحه برگزار شد که در آن دو طرف بر آتش‌بس فوری توافق کردند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: