شماری از باشندهگان غزنی شاکیاند که کمکهای نقدی و غیرنقدی در این ولایت عادلانه توزیع نمیشود و این کمکها بیشتر به افرادی که دارای شناختاند، توزیع میشود.
فاطمه، بانوییست که به گفتۀ خودش، چندین روز است کودک شیرخوارش را به خانه میماند و خودش برای دریافت کمک به نهادهای امدادرسان میرود. او میگوید، روزهاست که از بام تا شام برای دریافت کمک منتظر میماند؛ اما هنوز هیچ نهادی به او کمک نکرده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
فاطمه میافزاید: «طفل کوچک خود را چهار روز میشود که در خانه ماندهام، تا ساعت هفت شب اینجا مینشینم، ساعت هفت شب خانه میروم. اگر کمکها مانده بیایند بدهند، اگر نمانده دفتر را بسته کنند که زنان با دل جمع، خانۀشان بروند.»
عادله، از دیگر نیازمندانیست که برای دریافت کمک آمده است، او از نمایندهگان مسجدها و وکیلان گذر بهدلیل نبود شفافیت در شناسایی خانوادههای نیازمند، شکایت میکند. عادله میگوید که نامش در فهرست دریافت کمکها درج میشود؛ اما در زمان توزیع کمک به او اطلاعی داده نمیشود.
این باشندهگان غزنی که در برابر یک نهاد کمککننده در این ولایت جمع شدهاند، تأکید میکنند که کمکها بیشتر برای افرادی دارای شناخت توزیع میشود و کسی به نیازمندان توجه نمیکند.
اما دُرمحمد کاکر، مدیر ادغام مجدد ریاست امور مهاجران و عودتکنندهگان غزنی میگوید که پس از تسلط امارت اسلامی افغانستان، تاکنون به سه هزار و ۱۲۱ خانوادۀ فقیر کمکهای نقدی توزیع شده است. به گفتۀ او، این کمکها از ۲۲۵ تا ۴۰۰ دالر آمریکایی بوده است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
دُرمحمد کاکر، مشکلات در شناسایی و تثبیت خانوادههای نیازمند را میپذیرد و میگوید که ریاست مهاجران و عودتکنندهگان غزنی برای حل این مشکل تلاش میکند.
با این حال، شماری از فعالان مدنی و باشندهگان غزنی از امارت اسلامی و نهادهای کمککننده میخواهند که در کارشیوۀ شناسایی خانوادههای مستحق تجدید نظر کنند.