به‌دنبال وقوع زمین‌لرزه، سیلاب، برف‌باری و آتش‌سوزی در شماری از ولایت‌های کشور، آگاهان مسائل اقتصادی هشدار می‌دهند که این روی‌دادها خسارات هنگفت اقتصادی را به افغانستان در پی دارد.

به باور آگاهان، رابطۀ نزدیکی میان روی‌دادهای طبیعی و رشد اقتصادی وجود دارد و  این روی‌دادها بر تولید، سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت کشور زیان‌های جبران‌ناپذیر وارد می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

آنان می‌افزایند وقوع روی‌دادهای طبیعی در افغانستان که یک کشور زراعتی‌ست، رشد اقتصادی را به‌طور مستقیم متأثر می‌کند. تاج‌محمد تلاش، یک تن از آگاهان مسائل اقتصادی، به سلام‌وطندار می‌گوید که وقوع زمین‌لرزه و سیلاب به تولید محصولات زراعتی و سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تجارت کشور آسیب می‌رساند.

او می‌افزاید: «زمانی‌که آفت‌های طبیعی مثل زلزله، آتشفشان و سیلاب آغاز می‌شود، به منابع طبیعی صدمه وارد می‌کند. در صنعت چوب، معدن، منابع بشری و بخش ساخت‌وساز از چهار فکتور ما را صدمه وارد می‌کند.»

بهیر زلاند، یکی دیگر از آگاهان اقتصادی نیز می‌گوید که روی‌دادهای طبیعی بیش‌تر از پیامدهای دیگر، توسعۀ اقتصادی را با چالش روبه‌رو می‌کند. به گفتۀ او، افزایش روی‌دادهای طبیعی رشد اقتصادی را کُند می‌سازد.

در همین حال، عبدالرحمن حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد، می‌پذیرد که روی‌دادهای طبیعی چند روز پسین، خسارات اقتصادی در پی داشته است. او می‌افزاید که بارنده‌گی‌های دو سه روز اخیر، افزون بر خسارات جانی برخی از زمین‌های زراعتی را تخریب کرده و سبب از بین بردن مواشی نیز شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

مسئولان وزارت اقتصاد اما برای ارائۀ میزان خسارات به‌جا مانده از روی‌دادهای اخیر خواهان زمان بیش‌تر برای جمع‌آوری معلومات شدند.

خواستیم دیدگاه وزارت زراعت، آبیاری و مالداری را دربارۀ زیان‌های ناشی از این روی‌دادها نیز داشته باشیم؛ اما مصباح‌الدین مستعین، سخنگوی این وزارت، به تماس ما پاسخ نداد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: