شمار زیادی از کشاورزان در پکتیا، می‌گویند که به دلیل آفت‌های طبیعی در سال روان، بیش‌تر کشت‌زارهای شان از بین رفته است. به گفته‌ی آن‌ها در آغاز سال خشک‌سالی و به دنبال آن، سیلاب‌ها، باعث شده که بیش‌تر کشت‌زارها در این ولایت، ویران شود.

عبدالرؤف سعید، رییس زراعت پکتیا، می‌گوید: «سیلاب‌های امسال به ولایت پکتیا، آسیب‌های زیادی زد. بیش‌تر افراد زمین‌های کشاورزی خود را از دست دادند و برای آبادی این زمین‌ها، به چند برابر کمک نیاز است تا به کشاورزان توزیع شود و آن‌ها، سر پای خود بیستند.»

در شرایطی که بخش زیادی از جمعیت کشور برای گذران زندگی، به درآمد ناشی از کشاورزی وابسته اند، نابودی زمین‌های کشاورزی، آن‌ها را به گونه‌ی جدی آسیب‌پذیر کرده و با دشواری‌های زیادی روبه‌رو می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

سیدیوسف، کشاورز در شهر گردیز، مرکز پکتیا، می‌گوید که به دلیل ناتوانی اقتصادی کشاروزان در این ولایت، آن‌ها به توزیع کودهای کیمیایی و بذرهای اصلاح‌شده از سوی مؤسسه‌های امدادرسان نیازمند استند. او، با شکایت از توزیع نابه‌هنگام بذرهای اصلاح‌شده و کودهای کیمیایی از سوی مؤسسه‌ها در سال‌های گذشته، می‌گوید: «اکنون، وقتی زمین کاشته می‌شود، بذرهای اصلاح‌شده و کودهای کیمیایی، به دست کشاورزان می‌رسد. خواست ما از مؤسسه‌ها این است که بذر و کودی را که به ما می‌دهند، در وقتش بدهند.»

سخی‌جان، کشاورزی در ولسوالی سمکنی پکتیا، از اداره‌های مرتبط به کشاورزی در این ولایت، می‌خواهد که به کشاورزان بذرهای اصلاح‌شده و کود کیمیایی توزیع کند؛ تا آن‌ها بتوانند دوباره کشاورزی شان را سروسامان بدهند. او، می‌گوید: «خود ریاست زراعت تا اکنون، هیچ کمکی به ما نکرده است. ما به ریاست زراعت و دیگر مؤسسه‌ها می‌گوییم که امسال، سالی پر از باران و سیلاب بود. زمین‌های کشاورزی ما را که مشاهده می‌کنید، خیلی زیاد است؛ اما امسال تمام محصولات ما از بین رفت.»

کشت‌زاری در پکتیا

عصمت‌الله یکی دیگر از کشاورازن در شهر گردیز، می‌گوید که بخش‌های زیادی از کشت‌زارهایش در نتیجه‌ی سیلاب‌ها از بین رفته است. او می‌گوید که بارها از اداره‌های مربوطه، خواستار کمک شده؛ اما هنوز، هیچ کمکی دریافت نکرده است. «سیلاب‌ها زمین‌های کشاورزی را به سنگ‌زار تبدیل کرده. بررس‌هایی از سوی نهادهای مرتبط انجام شده؛ اما گام‌های عملی‌ای در این زمینه برداشته نشده است.»

در چند سال گذشته، خشک‌سالی مهم‌ترین تهدید در برابر کشاورزی در افغانستان بوده است؛ اما در سال روان، سیلاب‌های ویران‌گر نیز به آن اضافه شده که زمین‌های کشاروزی در بیش‌تر ولایت‌های کشور را آسیب‌پذیر کرده و میزان فرآورده‌های کشاورزی را تا اندازه‌ی زیادی کاهش داده است. در همین حال، شمار زیادی از کشاورزان در کشور به شمول کشاورزان در پکتیا، از دریافت‌نکردن کمک از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، گلایه دارند.

آقای سعید، می‌گوید که این ریاست، برای جذب کمک‌ از سوی مؤسسه‌های امدادرسان، بارها با مسئولان این مؤسسه‌ها دیدار کرده است. او، می‌گوید: «مؤسسه‌ها وعده داده اند؛ موسسه‌ی آر سی، عملا روند توزیع را شروع کرده است. از وزارت زراعت نیز خواسته ایم، تا در روزهای آینده، برخی مواد مورد نیاز را توزیع کنند. بذرهای اصلاح‌شده که از ترکیه آمده، در چند روز آینده توزیع خواهد شد.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

به گفته‌ی‌ رییس زراعت پکتیا، شماری از مؤسسه‌ها روند توزیع بذرهای اصلاح‌شده و کود کیمیایی را برای ۱۵ هزار کشاورز در پکتیا آغاز کرده؛ اما برای کمک به همه کشاورزان در این ولایت، به کمک‌های بیش‌تری نیاز است.

بر اساس اطلاعات ریاست زراعت پکتیا، در نتیجه‌ی آفت‌های طبیعی در سال روان مانند خشک‌سالی و سیلاب‌ها، ۸۰ درصد زمین‌های کشاورزی و کشت‌زارها در این ولایت ویران شده و بیش‌تر کشاورزان، به کمک نیاز دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: