پس از آن ‌که دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا، بار دیگر تهدید کرد که گرینلند را حتا با زور تصرف می‌کند، مت فریدریکسن، نخست‌وزیر دنمارک، گفته کشورش در آستانه‌ی یک «لحظه‌ی سرنوشت‌ساز» در باره‌ی آینده‌ی گرینلند قرار دارد.

فریدریکسن، تأکید کرده که دنمارک آماده است از ارزش‌های خود دفاع کند، حتا در قطب شمال و بر پابندی به حقوق بین‌الملل و حق تعیین سرنوشت مردم گرینلند تأکید کرده است.

آلمان و سویدن نیز از دنمارک حمایت کرده و هشدار داده‌ که تصرف گرینلند توسط امریکا نقض قوانین بین‌المللی خواهد بود و ممکن است سایر کشورها را به اقدام‌های مشابه تشویق کند.

گرینلند، که پیش از ۱۹۵۳ مستعمره‌ی دنمارک بود و ۲۶ سال بعد خودگردانی دریافت کرد، اکنون در حال بررسی کاهش وابستگی خود به دنمارک است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد جمعیت گرینلند به ‌شدت با تصرف امریکا مخالف است.

ترامپ گفته با توجه به افزایش فعالیت نظامی روسیه و چین در قطب شمال، کنترل گرینلند برای امنیت ملی امریکا حیاتی است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: