شماری از خطاطان و نقاشان در غزنی، با گلایه از ازرونق‌افتادن هنر نقاشی و خطاطی، می‌گویند که کاهش شمار بازدیدکنندگان و کم‌رنگ‌شدن بازار فروش اثرهای خطاطی و نقاشی، این هنرها را در معرض نابودی قرار داده است.

زبیر معصومی، خطاط، می‌گوید با این که برای خلق یک اثر هنری بیش از دو ماه زحمت می‌کشد؛ اما برای فروش آن بازار مناسب وجود ندارد. او می‌افزاید: «مردم از آثارهای هنری ما بازدید ندارند؛ آثارهای هنری ما را بی‌ارزش جلوه می‌دهند؛ یک تابلویی که دو ماه روی آن زحمت می‌کشیم، اگر هزار افغانی قیمت کنیم کسی نمی‌خرد و بازدیدکننده هم ندارد. این هنر در حالت سقوط است، چون حمایت و بازاز نیست.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

وحیدالله غزنوی، خطاط دیگری نیز، می‌گوید که کاهش علاقه‌مندی به خرید اثرهای هنری و رشد صنعت چاپ، از دلیل‌های ازرونق‌افتادن بازار هنر خطاطی و نقاشی است. «خوش‌نویسی و نقاشی بسیار کم‌رنگ شده؛ یکی از علت‌‌هایش همین است که در مکتب‌ها از صنف‌های ابتدایی امتحان خط گرفته نمی‌شود و مضمون خط به شکل درستش تدریس نمی‌شود.»

شیرین غزنوی، رییس انجمن خوش‌نویسان غزنی، می‌گوید که کم‌توجهی به هنر نقاشی و خطاطی و نبوده پشتیبانی از هنرمندان، این هنرها را در معرض فراموشی قرار داده است.

او، می‌افزاید که با برگزاری نمایش‌گاه‌های داخلی و بیرونی و بازاریابی برای اثرهای هنری، می‌توان از فراموشی این هنرها پیش‌گیری کرد. «نمایش‌گاه‌های خوبی در باره‌ی خط و هنر ایحاد شود؛ کارهای که قابل ارزش باشد، در بخش هنر خطاطی انجام نشده؛ قصد داریم که از طریق مرکز و رسانه‌ها به شکل انفرادی روی این موضوع کار کنیم؛ امیدوارم مسئولان برای تشویق مردم و تکثیر این هنرها توجه کند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

با این حال، حمیدالله نثار، رییس اطلاعات‌و‌فرهنگ غزنی، می‌گوید که این ریاست برای گسترش هنرهای نقاشی و خطاطی کارهای مؤثری انجام داده و در آینده‌ی نزدیک نیز یک نمایش‌گاه بزرگ اثرهای هنری برای پشتیبانی هنرمندان این بخش، برگزار می‌شود. «در گذشته نیز نمایش‌گاهای در باره‌ی هنر برگزار شده؛ و ما تلاش داریم که در آینده نیز در سطح ولایت نمایش‌گاه‌هایی را در باره‌ی هنر نقاشی و خطاطی برگزار کنیم. ما در حمایت از هنرامندان متعهد استیم و در گذشته نقاشان و خطاطان را معرفی کرده‌ایم که در سطح کشور مقام دوم و سوم را گرفته اند.»

با این که غزنی، در گذشته‌ بستر طلایی برای رشد هنر خطاطی و نقاشی بوده؛ اما در سال‌های پسین به دلیل کم‌توجهی به هنرامندان این بخش و کاهش علاقه‌مندی به خرید اثرهای هنری، این هنرها رونق گذشته‌اش را از دست داده و با رکود روبه‌رو شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *