محمداشرف غنی، رئیسجمهور شام روز گذشته در یک سفر دو روزه عازم آمریکا شد. عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی، امرالله صالح، معاون نخست ریاستجمهوری، محمدحنیف اتمر، وزیر خارجه، حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی و دیگر مقامهای عالیرتبۀ دولت افغانستان، رئیسجمهور را در این سفر همراهی میکنند.
با این حال، آگاهان سیاسی این سفر را برای تغییر وضعیت جاری کشور مؤثر نمیدانند و میگویند که اعضای این هیأت نمیتوانند از پایگاه ملی کشور دفاع کنند و در برابر آمریکا که عامل اصلی بحران جاری در افغانستان است، از مردم نمایندهگی کنند.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
آنان تأکید میکنند که اعضای این هیأت قادر نخواهند بود در برابر سیاستهای مبهم دولت آمریکا بحث اعتراضی داشته باشند و آمریکا را به تغییر برنامههایش وادارند.
رحمتالله بیژنپور، آگاه سیاسی میگوید که در صورت دفاع این هیأت از یک موضع واحد و ملی، ممکن است آمریکا وادار به تجدید نظر در خصوص افغانستان شود.
آگاهان به این باور اند که استدلال دولت آمریکا در این دیدار بر ایجاد یک حکومت مشترک خواهد بود و به رهبران دولت افغانستان توصیه خواهد شد که برای پایان هرچه زودتر بحران جاری در افغانستان، مانعی ایجاد نکنند.
آگاهان میافزایند که تغییر موقف گروه طالبان منوط به دستاوردهای هیأت دولت افغانستان در این سفر خواهد بود و در صورت مؤثرنبودن این سفر، طالبان به امتیازگیری و تشدید خشونتها ادامه خواهند داد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
حکیم ناظم، دیگر آگاه سیاسی میگوید: «هرگونه دستاورد مثبت از این سفر در آمریکا، همراه با دستاوردهای نظامی که قوتهای مسلح افغان داشته و خیزشهای مردمی در ضد طالبان تغییری در موقف طالبان آورده میتواند و فضای محسوب خواهد شد که طالبان به روند صلح حاضر شوند و خشونتها کاهش یابد.»
لطیف محمود، معاون سخنگوی ریاستجمهوری میگوید که رئیسجمهور غنی در این سفر با رئیسجمهور آمریکا و دیگر مقامهای بلندپایۀ دولت آمریکا دیدار و روی ادامۀ همکاریها میان دو کشور بحث خواهد کرد.
سفر رئیسجمهور غنی به آمریکا در حالی انجام میشود که حملههای طالبان در دو ماه پسین بیپیشینه افزایش یافته و در پی تصرف شماری از ولسوالیها از سوی طالبان، خیزشهای مردمی نیز در برابر این گروه شکل گرفته است.