چهار زن در کابل، به هدف فراهم‌کردن زمینه‌ی کار به خود و دختران بازمانده از آموزش یک کافه و کتاب‌خانه‌ی ویژه‌ی زنان را زیر نام «رویای زن» ایجاد کرده اند.

زهرا رشیدی، مسئول کافه‌ی رویای زن، می‌گوید که ایجاد این کافه دو ماه زمان و ۱۰ هزار افغانی هزینه برداشته است. او می‌افزاید: «ما به ۱۰ دختری که از مکتب باز مانده اند، زمینه‌ی کار را فراهم کرده‌ایم؛ تلاش می‌کنیم با گذشت زمان کار خود را گسترش دهیم؛ آغاز کار ما با هزینه‌ی ۱۰ هزار افغانی بوده است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

رشیدی، می‌افزاید که به دلیل ناتوانی اقتصادی و فراهم‌کردن وسایل این کافه ناچار شدند ۱۵ هزار افغانی دیگر را قرضه بگیرند.

مریم صدیقی، از دیگر ایجاد‌کنندگان این کافه، می‌گوید که آنان ۸۰۰ جلد کتاب را در بخش‌های گوناگون در کتاب‌خانه‌ی این کافه فراهم کرده اند.

او می‌افزاید: «هدف بعدی ما این است که برای زنان یک جای کلان را ایجاد کنیم؛ اما با مشکلات اقتصادی روبه‌رو استیم؛ ما باید از همین راه به کارمندان این کافه معاش بدهیم؛ امیدواریم که در آینده این کار ما رشد کند.»

در سوی دیگر، شماری از زنانی که به این کافه آمده اند، می‌گویند که مکان‌های ویژه‌ی زنان باید بیش‌تر ایجاد و زنان کارآفزین پشتیبانی شود.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

ثنا، باشنده‌ی کابل که به این کافه آمده است، می‌گوید که ایجاد کافه‌ها و مکان‌های ویژه برای زنان می‌تواند فرصتی را برای حضور زنان در اجتماع فراهم کند.

او می‌افزاید: «در این جا آمده‌ایم؛ محیطی خوب برای زنان است برای این که اکنون زنان اجازه‌ی رفتن به پارک را ندارند به همین خاطر این گونه مکان‌ها جای خوبی برای راحتی ما است؛ می‌توانیم با دوستان ما بیایم و در وقت بی‌کاری مطالعه کنیم.»

پس از فروپاشی جمهوری و وضع محدودیت در برابر زنان، شماری زیادی از زنان برای بهبود وضعیت اقتصادی و حضور دوباره‌ی شان در اجتماع به فعالیت‌های کوچک اقتصادی رو آورده و زمینه‌ی کار به خود و دیگر زنان را فراهم کرده اند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: